• Cyrrus
    #4
    Én örülök a dolognak, az elképzelések között van jó néhány ténylegesen is hiánypótló és néhány egész jó végződés is. Sajnos az "átlag internetetők" számára jópár, egy ideje már elérhető végződés is ismeretlennek számít pl: .pro .mobi .tel ..stb.

    Budapestnek is terveztek egy saját, ".bud" végződést, de ugyan azzal a lendülettel, amivel nekiálltak (tudomásom szerint néhány hazai registrator kezdeményezésével/összefogásával) le is állt az egész, vagy legalábbis nagy csend van róla (lásd: dotbud.org). Valószínűleg a magas költségek miatt :) Nagy kár érte, hogy ezzel is "kevesebbek leszünk", mialatt pl. Németország azon igyekszik, hogy a .berlin az első engedélyezett végződések között legyen. Sok olyan cég van melyek nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy a trademrakjukat ne regisztrálják be attól függetlenül, hogy a netezőket mennyire érdekelné/használnák. SG cikk: http://www.sg.hu/cikkek/77884/budapest_sajat_domain_vegzodest_kaphat

    Akit kicsit jobban érdekel a dolog, a dot-nxt.com oldalon találhat bővebb információt az ICANN új gTLD programjáról, illetve egy listát a leendő végződésekről (ennek nyilván csak a töredéke valósul meg talán).