• Komolytalan
    #31
    Ezzel a gondolkodással annyi a probléma, hogy az államnak nincs egy fillérje se - abból védi az impotens MÁVot, BKVt, SAABot, VOLVO-t, meg majd talán a NOKIAt, amit én meg a nyereséges, működőképes cégem adózunk neki. Vagyis ha nem védené ezeket az életképtelen sz.rokat, akkor nekem több pénzem maradna, és esetleg versenyben tudnék maradni az usák/kínai/akármilyen más cégekkel.
    Nagyon-nagyon rossz megoldás az, hogy az életképes cégeket/dolgozókat agyonverjük az adókkal azért, hogy az életképtelen sz.rokat fenntartsuk. Hagyni kell kihalni őket, mert azzal hogy tömjük beléjük a milliárdokat csak azt érjük el, hogy a még meglévő pár normális EUs céget is kivéreztetjük. Én úgy gondolom hogy bármilyen cég ha állami segítségért folyamodik, akkor:
    1. 100%-ban állami tulajdonba menjen át
    2. Közalkalmazotti bértábla azonnali bevezetése, 0 prémium egészen addig, amíg nyereséges évet nem zár a cég.

    Rögtön nem sírna se a Nokia, se senki más, hanem szép csendben csődbe mennének. Merthogy lóf.szt nem érdekel, hogy a cég tönkremegy, mindenki - a csúcsvezetőtől az utolsó melósig - csak a fizetését félti. De ha Komáromban is azt mondanák a melósnak, hogy kapsz 80eFt nettót, a vezető meg esetleg 120-at, akkor nem sírna egyik se a munkahelyéért.