• ChaosTeam
    Olyan jókat tudok szórakozni az elvakult márkahű embereken. Mindenkinek a sajátja a legjobb, az összes többi meg semmit se ér... holott minden normális ember tudja, hogy ez nem teljesen így van.

Nincs tökéletes vírusírtó, minden vírusírtónak vannak erősségei és gyengepontjai is. Nincs olyan vírusírtó, ami minden vírust megtalál. Van amit az egyik talál meg, a másik nem és van ugyan ez fordítva.

A Megoldás az, hogy a kiválasztott vírusírtó / biztonsági csomag mellett néha másik programmal is nézzük meg a gépet, így növelve a találati arányokat. Amit az egyik ne talált meg, lehet a másik meg fog találni.

Melyik a legjobb vírusírtó? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Nekem az Avast nagyon lassította a böngészést, ellenben a Nod nem lassítja. Nem tört verziós nodot használok, nincs vele semmi gond, de néha lefuttatok Avast, AVG és egyéb - online - víruskeresőt is.

Nekem ami fontos volt a vírusírtó kiválasztásakor az 2 dolog volt:
    1, ne lassítsa láthatóan a gépem a folyamatos rendszerfelügyelet közben
    2, amikor futtatom a teljes rendszerellenőrzést, akkor amennyiben talál bármit, ne ugorjon fel egy ablak és követelje, hogy azonnal mondjam meg mit csináljon vele - és amíg nem teszem szünetelteti a keresést - hanem fusson le a keresés és a végén listázza ki mit talált és mit csináljon vele. Miért?
    Azért, mert este szoktam lefuttatni, amikor alszom, mert nincs türelmem végigvárni amíg végigellenőriz 1TB anyagot.

A "független" tesztek nagy része pedig annyira független, hogy 1-1 biztonsági szoftvert készítő cég "támogatja" a teszt elkészítését... esetleg ad hozzá tesztelendő kártékony anyagokat is, hogy garantáltan az ő szoftvere legyen a legjobb a világon.