89
-
Warthas #89 A környezetemben azt tapasztaltam, hogy az embereknek nincs meg az alapvető tudása a biztonságos internetezéshez. Az iskolában a sok "okosság" mellett beiktathatnának az infó órákon egy-két normális számítógép és internethasználat oktatást. Mindenki kattint össze-vissza, sokszor úgy hogy el sem olvassák. Nod32-t használok, neten keresek hozzá mindig licenc kulcsot. Sok vírusírtót kipróbáltam már, nekem a NOD jött be legjobban. -
#88 Talan az eros heurisztika miatt.. -
Brati #87 Nekem volt fullos AVG-m, és az egyik frissítés után az eredeti Dead Space 2 exe-jét Win32/Heur vírusnak nézte, így el se indította. Meg is untam a sok fals pozitív riasztást, (mert utána több programnál is kidobta, hogy vírus stb.) és töröltem is. -
#86 Azthiszem most jött el az ideje hogy letöröljem a nodot és csak egy tűzfalat használjak.
Utálom hogy az összes vírusírtó megfogja gépem, hogy a feladatütemezőjében nem lehet kikapcsolni hogy ne keressen automatikusana gépen.
Most emiatt egy DVD-t kellett kukáznok mert ez a fos nod akkor kerezsgél vírusok utána gépen automatikusan mikor elkezdtem DVD-t írni, az író progi meg nemtudta rendesen pufferelni, mivel a nod pörgette a lemezt így írt rá 2 MB-ot majd lezárta lemezt amire már nem leeht írni, így kuka. -
#85 Igen erre gondoltam én is, csak kicsit szabad megfogalmazást használtam, sry :) -
#84 Tűzfal mindenképpen kell. Nem arról van szó, hogy vírus+antispy behal, arról van szó, hogy van amit észre se vesznek, amit a tűzfal meg igen. -
#83 Akkor átfogalmazom. Tudnál-e mondani, olyan példát, amikor a vírusirtó+antispy behal, de egy vírusirtó+antispy+ pl a comodo vagy bármelyik jobb tűzfal sikerrel jár?
Nyilván van akinek szüksége van brutál védelemre, de az esetek 99% nem elég-e vírusirtó+antispyware?
Amúgy volt idő , amikor nem nagyon érdekelt a védelem, csak egy elhanyagolt nodom volt,elég sok ilyen alvilági site-on megfordultam, be is kaptam egy trójait ami átírta a google kereső főoldalát. Egy darabig azzal kerestem,nem gondoltam, hogy trójai, de aztán megelégeltem és felraktam egy antispywaret és leszedte. Azóta nem volt semmi ilyen a gépemmel, legalábbis, nem tűnt fel. Mostanában Avira-t használok mint vírusirtó + spyware doctor vagy counterpy. De akkor lehet felrakok egy firewall-t is, de egyenlőre kicsit szkeptikus vagyok szükségességéről. -
gforce9 #82 Szerintem mindegy mit használ az ember, csak legyen naprakész. 1-2 hete nem frissített vírusirtó hatékonysága.... khmm.... kaka. A másik, hogy a vírusirtó mellé nem árt egy weblap minősítő telepítése sem. Az avastban fejből van már ilyen, míg nem volt a mcafee siteadvisor-ját használtam. Azért nagyon jó az, ha idegen helyre téved az ember és a weboldalfigyelő beordít, hogy: "teeee ezen az oldalon légy óvatos, mert nem okés a tartalma". Sok esetben ezzel több vírust kerül el az ember, mint magával a vírusirtóval. Az egységsugarú usereknek ez kötelező szoftver a vírusirtó mellé szerintem. -
#81 Irtam en, hogy rossz az Avast? Nincs vele semmi gond, en is hasznaltam. Csak leirtam en is a tapasztalataimat, szerintem jo a nod, es szemely szerint jobbnak tartom az avastnal. Es a mi kis viruskergeto-brigadunk teljesen fuggelten "meresei" alapjan, jobb a 0napos kartavokben, mint az avast. Persze a legalis verziot,nem a crackelt valtozatot... -
#80 Ez olyan hogy én meg vagy 5 éve ismerem. -
#79 Erről a programról is most hallok életemben először, pedig a Trend Micro ismerős. -
Komolytalan #78 Most jól megijesztettél, és megnéztem HijackThis-el, de az se talált semmi gyanúsat... Szóval lehet mégse vagyok balf.sz? -
#77 Pár éve NOD32 internet securityt használok újságos kódokkal.
Most lefutattam az F-Secure online full scanjét.
Talált 29 fertőzött fájlt. Mielőtt 1bites userként megtisztítottma volna őket megnéztem hogy miket is talált.
Hát a mingw c\c++ fordító 29 bináris fájljait. :D
Ennyit a találati hatékonyságról...
Ugye az előbb belinkelt képen Panda, F-secure 3. helyen szerepelt.
Tehát ebben benne vannak a fail detectek is. -
Derek Morba #76 Más.
A tapasztalataim alapján jó ha a vírusirtó mellett van fent más is, én az Advence system Care -progit használom és nagyon jól müködik a védelem ezzel a kettővel. -
Derek Morba #75 Te úgy vagy eltévedve mint annak a rendje.
Az Avast nálam 4 éve van fent, semmit nem lassít a gépemen, és tökéletes védelmet ad. nincs vírus a gépen, minden jól müködik.
Amikor nod volt fent, állandóan baj volt vele, mindig vírusos volt a gép.
Erről ennyit.
Természetesen mindenki azt használ amit akar, csak hülyeségeket nem kéne beszélni. Az avast nálam naponta 8-10 alkalommal frissül.
-
#74 Én senkit nem próbáltam eddig meggyőzni, hogy használjon mást - kivétel a kollegákat munkahelyen -, valaki feldobta hogy nod, én meg reagáltam rá tapasztalat alapján. -
#73 Tök jó, hogy minden szarból óriási vitát tudnak csinálni itt az emberek ... nem tök mindegy ki mit használ? Saját dolga. Azért van 600 féle, hogy eldönthesd neked melyik a jobb. Feleslegesen erőlködtök, hogy meggyőzzétek a másikat, úgysem sikerül :) -
#72 "Olyan jókat tudok szórakozni az elvakult márkahű embereken. Mindenkinek a sajátja a legjobb, az összes többi meg semmit se ér... holott minden normális ember tudja, hogy ez nem teljesen így van."
Hogy neked is tiszta legyen ... előbb rakok fel Microsoft Essentials-t mint nod-ot, szó sincs márkahűségről, tapasztalatból kiváltott ellenszenvről annál inkább!
A te szempontjaid meg alap feltételek mindenkinél szerintem, ezért is buknak meg az olyan vírusirtók mint pl. az Avira Antivir, mert ott bizony a gép előtt kell seggelned vírusellenőrzésnél, mert addig nem megy tovább, amíg meg nem mondtad neki hogy mit csináljon azzal, amit éppen talált! -
#71 Olyan jókat tudok szórakozni az elvakult márkahű embereken. Mindenkinek a sajátja a legjobb, az összes többi meg semmit se ér... holott minden normális ember tudja, hogy ez nem teljesen így van.
Nincs tökéletes vírusírtó, minden vírusírtónak vannak erősségei és gyengepontjai is. Nincs olyan vírusírtó, ami minden vírust megtalál. Van amit az egyik talál meg, a másik nem és van ugyan ez fordítva.
A Megoldás az, hogy a kiválasztott vírusírtó / biztonsági csomag mellett néha másik programmal is nézzük meg a gépet, így növelve a találati arányokat. Amit az egyik ne talált meg, lehet a másik meg fog találni.
Melyik a legjobb vírusírtó? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Nekem az Avast nagyon lassította a böngészést, ellenben a Nod nem lassítja. Nem tört verziós nodot használok, nincs vele semmi gond, de néha lefuttatok Avast, AVG és egyéb - online - víruskeresőt is.
Nekem ami fontos volt a vírusírtó kiválasztásakor az 2 dolog volt:
1, ne lassítsa láthatóan a gépem a folyamatos rendszerfelügyelet közben
2, amikor futtatom a teljes rendszerellenőrzést, akkor amennyiben talál bármit, ne ugorjon fel egy ablak és követelje, hogy azonnal mondjam meg mit csináljon vele - és amíg nem teszem szünetelteti a keresést - hanem fusson le a keresés és a végén listázza ki mit talált és mit csináljon vele. Miért?
Azért, mert este szoktam lefuttatni, amikor alszom, mert nincs türelmem végigvárni amíg végigellenőriz 1TB anyagot.
A "független" tesztek nagy része pedig annyira független, hogy 1-1 biztonsági szoftvert készítő cég "támogatja" a teszt elkészítését... esetleg ad hozzá tesztelendő kártékony anyagokat is, hogy garantáltan az ő szoftvere legyen a legjobb a világon. -
#70 Semmi gond a noddal. Van 1 oldal, ahol naponta, friss kartevok kerulnek fel csomagban. Atlagban 8-10 fele viruskergetovel tesztelve, megsugnam neked, Nod egyaltalan nem szerepel rosszul, es a Te szeretett Avastodat ~75%ban veri felismeresben. Megfelelolen beallitva remek a Nod, es egyaltalan nem fogja gepet.
Tetsuo: Malwarebytes vagy Emsisoft Emergency free. Mind2 remek kiegeszito vedelem. -
#69 Koszi. -
Madve #68 Ad aware-t régebben én is használtam, mostanában csak időnként rakom fel egy-egy próbára. Az esetek nagyobbik százalékában spybot talál még egy kis maradékot ad-aware után, míg ez fordítva talán egyszer sikerült. -
Madve #67 Mi ezzel a probléma? Nem a keresés módja változik, hanem az adatbázis, ami alapján keres, mellékesen vannak azért javítások, amiket a frissítésekkel le is tölt. De ott van a 2.0 béta is ha mindenáron 2011-es verzióra vágysz. Frissítés meg naponta van.
Hozzá tenném, hogy avg, meg avast esetén is sok esetben ott volt egy év vagy több a verziólépések között.
Nodról meg annyit, hogy az az egyetlen vírusírtó, aminél azt tapasztaltam, hogy feldobja, hogy vírus van, de az ablak bezárásán nem tudsz semmit tenni, és hálózatba kötött gépeken mintha ott sem lenne. -
#66 Változnak a vélemények. Én az Ad-Aware progira esküszök, mások azt mondják, hogy a Malwarebytes jobb. -
#65 Melyik a legjobb ingyenes anti spyware az Avast/Comodo paros melle? -
#64 2009-es a legujabb verzio? :O -
#63 ...ami megint nem zárja ki hogy pontosan úgy van ahogy mondod, csak egyszerűen nehezen tudom elhinni, nem áll össze a kép. -
#62 A fordítóirodánál ahol dolgozok, nincs semmiféle számítástechnikai architektúra kialakítva, ezzel egy csomó fenntartási költségtől szabadulnak meg. Viszont mindenkinek van saját laptopja - amit hála a magasságosnak mindenki maga választhatott ki, csak hitel keret volt megadva -, illetve lett vásárolva pár program licensz is, ilyen a nod32. Hiába van rendszergazda szintű tudásom - amivel tisztában vannak - tanácsadásra is voltak képesek pénzt kidobni, aminek minden ferdítését persze mindenki nagyon szépen meg is fogadta ... rajtam kívül.
A végeredmény az, hogy mindenki rühelli a "munkagépét" - Dell laptopját -, amire nem egyszer felmegy egy-egy vírus, én meg röhögve használom az ASUS laptopomat ingyenes Avasttal, és mégnagyobb megelégedéssel veszem fel a prémiumot a szoftveres hibaelhárítás miatt.
És ez még csak a munkahely volt, egy kisvárosban lakom, ahol már híre van annak, hogy nekem van türelmem gépet _normálisan_ hibaelhárítani - ha azzal hozzák hogy lassú, és netán vírus miatt, még egy töredezettségmentesítést is lefuttatok a vírusirtás mellett -, és mindezt nem 6 ezer forint órabérért! -
#61 persze alapjában véve tipp volt.
de ha meg ez nem áll fent, akkor igen nehezen tudom elhinni hogy egy stabilan frissülő, aktív licences nodos gépet nálad mindig szénné fertőztek random kártevőkkel és havonta 3+ ilyen gépet is hoznak hozzád, viszont ahogy feldobsz nekik egy avastot hirtelen egytől egyig atombiztos masinériájuk lesz egy fia "becsúszott" kártevő nélkül, amit akár az anonymus hekkercsoport sem tudna feltörni. -
#60 Arról beszélünk, hogy te abból indulsz ki, hogy hónapok óta frissítetlen próbaverziós nodokról beszélek, pedig nem. -
#59 ömmm, miről is beszélünk akkor tesó?
Most itt a demó verzsnökről beszéltünk egész idő alatt? Naná hogy nem vehetjük egy súlycsoportba a 30napos trial nodot, amit több hónapja frissítetlenül használ tök nyugodtan a tudatlan júzer, vagy egy ingyenes random antivírust ami lazán frissít gond nélkül.
Azért fizetős, hogy vásárold, és azután kapod az effektív(ebb mint az ingyenes feltételesen) szolgáltatást.
A nod, avast, avira és a többi is mind szupergyorsan szűri a friss neten felbukkanó kártevőket, a nod még az ismeretleneket is fel-fel tudja ismerni, és jelezni mint gyanús és kerülendő fájl (gondolom a többieknek is, már a valamirevalók ugye), persze ez ad esélyt ugyanúgy a fals pozitívokra is.
Autofrissülés meg dettó mindegyikben van, szintúgy a nodban is. -
#58 "Avast meg mivel ingyenes otthonra, nincs ilyen téma és stabilan autofrissül, ... "
És ettől IS jobb! Nem is kell veled vitatkoznom, leírod magadtól is hogy miért jobb az Avast mint a nod! :D
Amúgy előfordult már 2-3 alkalommal hogy még ment a 30 nap nod32 trial, és úgy lett vírusos a gép. Általában új trendi vírusokról van szó, amik egyszerre törnek ki, aztán megfertőznek sok-sok gépet, a nod meg nem szűri időben, míg az Avast már alapból gyanúsként kezeli. -
#57 Persze, tudom... :)
De szerintem ez hülyeség. Egyszerűen csak oda kell figyelni. Aki nem ért hozzá, annak letiltani mindent, amivel kárt tehet a gépében - vagy ha van annyi esze, elmagyarázni neki inkább, és ennyi.
Időnként belenézni a rendszerbe, végigtolni a rendszerpartíción 1-2 víruskeresőt, és ennyi.
Még sosem történt semmi a gépeimmel, pedig az életben nem használtam fizetős vírusirtót (crackelve sem). -
GixEr #56 Nem szeretem a NOD-ot. Tobbszaz megas fajlokat tologatok es baromira lassitja a gepet. Arrol nem is beszelve, hogy indulaskor leterdelteti szinte a gepet. Outlook nyog alatta (ceges, ez van ezt kell hasznalni). Mig itthon ugyanezen fajlokat vigan tologatom Antivir-el.
Ennel mar csak egy rosszabb volt, a Kaspersky. -
#55 van egy protippem rá különben.
Szerintem a te nodos gépeid legtöbbje vagy lejárt licencű volt, vagy valami esetleges krekkes galibás, de a hatása az egésznek azzal fejeződött hogy végül is b*szták frissíteni az adatbázist, így mi sem természetesebb hogy beugrott nekik egy regiment friss kártevő a hosszú hónapok alatt.
Avast meg mivel ingyenes otthonra, nincs ilyen téma és stabilan autofrissül, így hatékonyan tartja magát az újdonságok ellen (is). -
#54 "Ha egyszer eldönti hogy elmegy fullretardba, akkor az atya úristen sem fogja megvédeni magától."
Aláírom. Aki szándékosan kikapcsolja a tűzfalát, mert nem megy fel neki loaderrel az MMO játéka tört szerverre, az egy ilyen user. Sajnos ismerős a fajtája. -
#53 "avast megfelelően figyelmezteti a felhasználókat!"
na erről lehet érdekes társalgást lehetne folytatni. Hogyan is teszi ezt "megfelelőbben" mint mondjuk a többiek? :)
Már azt leszámítva hogy a te szubjektív júzerbázisodat vesszük figyelembe most, mivel nálam történetesen a nod szokott az avast/avira/avg -vel telepített, de meg nem talált kártevős, befertőzött gépen számos friss találatot mutatni. Amivel szintúgy nem próbálom a nodot az pl avira elé helyezni, csak állítom hogy bizony nincs kérdéses érdemi különbség bennük (és a többiben) az átlagjúzer számára.
Ha egyszer eldönti hogy elmegy fullretardba, akkor az atya úristen sem fogja megvédeni magától. -
#52 Igaza van, többet tudnak, mert minden ingyenes verziónak van egy fizetős változata, ami több fícsört tartalmaz ... de hogy ettől még biztonságosabb lesz-e a gép, az már kérdéses! :) -
#51 Látom, te komoly vírusfóbiában/-averzióban szenvedsz. Részvétem. :) -
#50 ... idiotizmus, ebben egyetértünk, ahogy említettem előzőleg.