A fordítóirodánál ahol dolgozok, nincs semmiféle számítástechnikai architektúra kialakítva, ezzel egy csomó fenntartási költségtől szabadulnak meg. Viszont mindenkinek van saját laptopja - amit hála a magasságosnak mindenki maga választhatott ki, csak hitel keret volt megadva -, illetve lett vásárolva pár program licensz is, ilyen a nod32. Hiába van rendszergazda szintű tudásom - amivel tisztában vannak - tanácsadásra is voltak képesek pénzt kidobni, aminek minden ferdítését persze mindenki nagyon szépen meg is fogadta ... rajtam kívül.
A végeredmény az, hogy mindenki rühelli a "munkagépét" - Dell laptopját -, amire nem egyszer felmegy egy-egy vírus, én meg röhögve használom az ASUS laptopomat ingyenes Avasttal, és mégnagyobb megelégedéssel veszem fel a prémiumot a szoftveres hibaelhárítás miatt.
És ez még csak a munkahely volt, egy kisvárosban lakom, ahol már híre van annak, hogy nekem van türelmem gépet _normálisan_ hibaelhárítani - ha azzal hozzák hogy lassú, és netán vírus miatt, még egy töredezettségmentesítést is lefuttatok a vírusirtás mellett -, és mindezt nem 6 ezer forint órabérért!