Miért nincs Higgs bozonra szükség a tehetetlenség indoklásához?
  • Gézoo
    Te írtad, a LED-es áramgenerátoros példára:
    © uwu 101 tegnap 11:35 | válasz | #1267
    Én nem vágom annyira ezt a témát, annyira hogy még tán félre is értem a problémát, annyira régen tanultam, de az ilyen bezavarós belemérésekből nekem egyből a mérőhidas kapcsolás jut eszembe.

Azaz egy világító dióda, egy tranzisztor, egy 7812-es fesz stab IC (3 lábú izé") valamint egy ellenállás kell hozzá. Mint ahogyan a működésének leírásában olvashatta mindenki.

Persze Te a hídkapcsolásra emlékeztél (Thomson-híd vagy Wien-híd) ami nem lineáris kimenőjelű megoldás lehetne.. Nem alkalmas az áramlási térfogatot közvetlen leolvasással mérő műszer készítésére.

Ezek után, hogy te magad írtad, hogy az alapfogalmakat sem ismered, nem csoda ha butaságokat írtál.

Akkor javítsuk!

A modulálás=módosítást jelent. Azaz akár amplitúdóban, akár impulzus számban, akár összetevő frekvenciákban, akár vivőfrekvenciában, vagy bármilyen egyéb módon módosul az eredeti hullám, azt modulálásnak nevezzük.

"Térsűrűség eredője" - ilyet nem írtam..

"Téridőben helyezkedik el" - mint minden.. Ugyanis minden csak téridőben létező, a többiről a templomokban értesülhetsz.

"potenciálváltozás alakja is vicces dolog lehet," - Naná.. Te írtad, én ilyet nem írtam.

Egyébként amellett, hogy a fizikához nem értesz.. talán ha képzett gyógypedagógushoz fordulnál akkor a dislexiádat csökkenthetnéd.