Miért nincs Higgs bozonra szükség a tehetetlenség indoklásához?
  • forrai
    Idézet a WIKI-ből
    "Valójában a fénynek nincs szüksége közegre, hogy terjedjen, és a Doppler-effektus értelmezéséhez fény esetén a speciális relativitáselmélet használata szükséges."

Ezt vitatom (persze nem csak én)!
    Azonban én nem az étert, hanem valamely fényatomokból álló közeget képzelek.
    Amely fényatomok a tömeg és az elektromos (tudati) töltések oszcillációjából képződnek. (A tudati töltések alakítják a környezetet, pl. az erőtereket, és fontos tulajdonságuk, hogy cserélődhetnek. Róluk a "Töltés Fizika" -még nem létező tárgy kellene, hogy szóljon!).

Tehát ebben a közegben terjed a fény, meg a gravitáció is. Ennek a közegnek a sűrűsége, hőmérséklete rugalmassági modulusa határozza meg a fény sebességét.

A mi univezumunk sűrűsége nukleon/m3 nagyságrendű, hőmérséklete ~ 2,0 K, a kompresszió modulusát, és fajhőjét is valahol becsültem. Ezekből adódik az univerzumunk fénysebessége.
    Vagyis számomra a fény hullámjelenség, nem pedig valaminek, (pl.) fotonoknak a kisugárzása.
    Ez egy alapvető kérdés, amit Gézoo esetében még nem értek tisztán!

Fotonokról írsz, magyarázd el, hogyan képzeled? Valami kibocsátja, azután szabadon száguld egy vákuum térben, ahol semmi nincs, ahogyan a WIKI-ből idéztem?

Egyértelmű választ szeretnék, ahogyan úgy gondolom, én is adtam! (Ha valamiben mégsem egyértelmű az állításom, akkor kérem, jelezzétek, hogy pontosíthassam).

Ami pedig a közeg létezését illeti, mindenki az MM kísérletre hivatkozik, hogy az bizonyította, hogy nem lehetséges.
    Ha az így lenne, egy huzatosabb szobában nem lehetne zenét hallgatni se, mert a rapp helyett macskanyávogást észlelnénk, nyekergéstől - lombhullásig. (Érdekes, hogyha rappet hallgatok, nálam zárt ablakoknál is huzat van?)