Miért nincs Higgs bozonra szükség a tehetetlenség indoklásához?
  • Gézoo
    Albertus és András javaslatára az impulzusok relativisztikus Doppler különbözetét a kezdeti:

ΔI =k * (I*gyök((c+v)/(c-v))- I*gyök((c-v)/(c+v))) formula helyett
    ahol rD=(gyök((c+v)/(c-v))- gyök((c-v)/(c+v))) alakot használtam,

a k=c/2 és (gyök((c+v)/(c-v))- gyök((c-v)/(c+v)))=(2*v/c)*gyök(1+(v²/c²)) azonosságok felhasználásával és átrendezésével

ΔI =I* v*gyök(1+(v²/c²) ahol ß=gyök(1+(v²/c²)) így

Az impulzusok relativisztikus Doppler változásainak eredőjére a

ΔI=m*v*ß alak alkalmazva több kijelentés is lehetővé vált.

Miután a gyorsítás erőigényeként az Einstein féle erő F = m0 * ß *a alakban az
    m = m0 *ß tag a tömeg m nagyságúra növekedését jelentette,

ugyanezen F = m0 * v * ß /t alakban pedig a t idő alatti v sebesség változás a = v/t
    azaz behelyettesítve Einstein függvényével azonos alakú erőfüggvényt:

F = m0 * a * ß kaptunk azzal a különbséggel, hogy amíg Einsteinnél ok-indok és magyarázat nélkül a nőies "csak" a válasz a tehetetlenségre, addig
    az impulzusok különbözetének eredője ok-okozati magyarázat a tehetetlenség okára.

Einstein: F=m0*ß*a
    Gézoo: F=m0*a*ß

A szorzási sorrend felcserélhetőségéből következően a két alak között csupán az indoklásban van különbség, az eredményében nincs.

Einsteinnél az m0*ß a tömeg növekedését úgy jelenti, hogy a tömeg nagyságát megváltoztató hatásnak tekinti a relatív sebességet.
    Én pedig az a*ß jelentéseként a gyorsulás okozta impulzus eredő értékét változatlan m0 tömeggel értelmezem.

Einstein tömegnövekedése a gravitációra nem érvényes, mert a növekedett tömegnek nem lett nagyobb a gravitáló hatása.
    Mint ahogy az én függvényemből eleve ez a kísérleti tapasztalattal egybeeső eredmény következik.

Tehát a kísérleti tapasztalat szerint Nem helyes az F=m0*ß*a alak,
    helyette az F=m0*a*ß alak érvényessége mérésekkel igazolt.

Ezért javaslom az einsteini elv lecserélését az én általam levezetett impulzus különbségi elvre.