Miért nincs Higgs bozonra szükség a tehetetlenség indoklásához?
-
Gézoo #183 Albertus és András javaslatára az impulzusok relativisztikus Doppler különbözetét a kezdeti:
ΔI =k * (I*gyök((c+v)/(c-v))- I*gyök((c-v)/(c+v))) formula helyett
ahol rD=(gyök((c+v)/(c-v))- gyök((c-v)/(c+v))) alakot használtam,
a k=c/2 és (gyök((c+v)/(c-v))- gyök((c-v)/(c+v)))=(2*v/c)*gyök(1+(v²/c²)) azonosságok felhasználásával és átrendezésével
ΔI =I* v*gyök(1+(v²/c²) ahol ß=gyök(1+(v²/c²)) így
Az impulzusok relativisztikus Doppler változásainak eredőjére a
ΔI=m*v*ß alak alkalmazva több kijelentés is lehetővé vált.
Miután a gyorsítás erőigényeként az Einstein féle erő F = m0 * ß *a alakban az
m = m0 *ß tag a tömeg m nagyságúra növekedését jelentette,
ugyanezen F = m0 * v * ß /t alakban pedig a t idő alatti v sebesség változás a = v/t
azaz behelyettesítve Einstein függvényével azonos alakú erőfüggvényt:
F = m0 * a * ß kaptunk azzal a különbséggel, hogy amíg Einsteinnél ok-indok és magyarázat nélkül a nőies "csak" a válasz a tehetetlenségre, addig
az impulzusok különbözetének eredője ok-okozati magyarázat a tehetetlenség okára.
Einstein: F=m0*ß*a
Gézoo: F=m0*a*ß
A szorzási sorrend felcserélhetőségéből következően a két alak között csupán az indoklásban van különbség, az eredményében nincs.
Einsteinnél az m0*ß a tömeg növekedését úgy jelenti, hogy a tömeg nagyságát megváltoztató hatásnak tekinti a relatív sebességet.
Én pedig az a*ß jelentéseként a gyorsulás okozta impulzus eredő értékét változatlan m0 tömeggel értelmezem.
Einstein tömegnövekedése a gravitációra nem érvényes, mert a növekedett tömegnek nem lett nagyobb a gravitáló hatása.
Mint ahogy az én függvényemből eleve ez a kísérleti tapasztalattal egybeeső eredmény következik.
Tehát a kísérleti tapasztalat szerint Nem helyes az F=m0*ß*a alak,
helyette az F=m0*a*ß alak érvényessége mérésekkel igazolt.
Ezért javaslom az einsteini elv lecserélését az én általam levezetett impulzus különbségi elvre.