Sajátos műfajú TPS a Robot Entertainmenttől
  • ratgab
    #54
    Már végigértem, a következők válltak be.

    Eleinte: Alap "szöges" csapdát használtam, majd azt később felfejlesztettem és igen sokáig használtam.

    Lezárni a folyosót nem nagyon tudod, mert előbb utóbb mindenhol áttörnek.
    Lassító csapda szerintem totál haszontalan, mivel a szöges fejlesztése lassít is. Nyílakat kilövő még hatásos, de érdemes egymás után pakolni őket(egymással szemben szerintem nem jó). Továbbá ennek van az egyik legnagyobb hatószöge.

    Ha van magmakamra vagy valami szakadék a környéken, akkor az orkkilövő csapda és a falból kicsapodós és ellökős is csodákra képes.

    Mobile Ballista repülő és gyalogos ellent is lő, később must have.
    Íjásszokat mindig sokat használtam, eléjük raksz egy jó nagy csapdasávot (alapcsapda, később lávás, majd a gombás is nagyon jó tud lenni).

    Íjászokat lehetőleg valami magaslatra érdemes helyezni, ahol nem esik útba az orkoknak (gnollok amúgy is előszeretettel mennek rájuk vadászni, de ezt egy kardos katona elhelyezésével elég jól lehet kompenzálni).

    Levegőből logó buzogány, plafonról lecsapodó orkösszenyomó haszontalan, egyszerűen túl kevés helyen lehet őket használni.

    Ha közel van az ork kapuhoz a Rift még egy decoy bábú is hasznos lehet, gnollok és az ogrék előszeretettel nekiállnak csépelni.

    Lassító csapdát, battlestaff-t, plafonra szerelhető csapdákat a mobile ballista kivételével, falból kicsapódó fejszés csapdát, barrikádot (ezt kb. 2 perc alatt szétcsapják, terelni lehet jó, de arra meg drága). nagyon ritkán használtam, nem válltak be.

    Összességében: ork kapuba csapda (eleinte szöges, később magma), az útvonalak telirakva lehetőség szerint szöges csapdákkal, taposóval és nyílkilövőkkel (jóval később a daráló csapda is nagyon eredményes tud lenni, mivel beszívja az arra járókat még messziről is). Emelvényekre annyi íjjász amennyit csak a pénzemből tudtam venni, rift elé annyi közelharcos amennyit tudtam venni.

    És nem utolsó sorban, mikortól megszerzed a Weaver-eket varázskártyára mindig raktam annyi pontot, hogy 33%-al több mannám és 33%-al több sebzésem legyen a 3 varázslatra
    (tűzlabda, nem rossz nem rossz, de nem sokat használtam,
    fagyasztás, igazi jolly joker, mindent fagyaszt kivéve a fagy ogrékat, szálló ellenfelekre instant death, magma ogréra igen pusztító, gnollok legjobb ellenszere, ahogy a páncélos ogrékat is igen szereti.
    Villám, igen nagy instant kedvenc lett, instant öl alap orkokat, de nem 1-et, hanem 5-öt egyszerre, fejlesztve még talán többet is... Beállsz a rift elé, ahol töltődik a mana és bármennyi jöhet. Amúgy a hit and run taktika bevállik, mana elpuffogtat átvált számszeríjra osztja a fejeseket, míg a mana feltöltődik, ezután kezdeni az eljéről.