Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Pio
    #8445
    Ja igen, azt még érdemes megemlíteni, hogy a játék mögött Hideki Kamiya áll, aki olyan "kevéssé ismert" franchise-ok megteremtésében vett részt, mint a Resident Evil vagy a Devil May Cry, ezáltal lényegileg tekinthető az egész műfaj megteremtőjének.

    A Devil May Cry eredetileg a Resident Evil 4 lett volna, de annyira elütött a korábbi részektől, hogy inkább külön franchise lett.
    Érdekesség még, hogy a fejlesztés közben egy bug miatt ha úgy ütötték meg a karaktereket, hogy azok felrepültek a levegőbe és ott újra megütötték őket, akkor nem zuhantak vissza, hanem ott a levegőben maradtak, amíg véget nem ért az új ütés animációja.
    Ezt a bugot érdekesnek találta Kamyia és elkezdtek kísérletezni vele, ami olyan remekül sikerült, hogy a műfaj stílusjegyévé vált az, hogy a levegőben levő ellenségeken is lehet folytatni a kombókat.

    Ja és a csávó egy hatalmas troll és semmit nem vesz komolyan. Ez érződik az egész játékon, nagyon wtf sztori és karakterek jellemzik, de már az első rész első 5 percében, a stáblistában is megmutatja Kamyia, hogy mennyire nem szokványosan áll a dolgokhoz... :)