Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #8399 Egyébként szó se róla, egy Super Mario Odyssey féle megoldás engem is gyönyörködtet, amikor a kép egyes elemeinek felbontása és framerate-je a távolság és a látószög függvényében dinamikusan változik a stabil 60 fps foreground érdekében és én is örülnék, ha minden játékot ilyen komolyan vennének.
De pont egy Platinum esetén pont egy portnál eszembe nem jutna ilyesmire számítani. Már az, hogy javult a framerate egy pozitív hír. Ahogy mondtam, a Wii U játékot tartják műfaja legjobbjának (pedig igen erős a mezőny), én pedig annyit szűrtem le, hogy ezt az élményt kapom egy picit még jobb minőségben.
Korábban már kifejtettem a véleményem a digital foundry kapcsán. Az, hogy valami 60 fps-ről néha 1-1 másodpercre becsúszik 55-re, esetleg egy amúgy is követhetetlenül kaotikus jelenetnél szintén fél másodpercre 50-re az a kategória, amit konkrétan nem is érzékelsz digital foundry grafikonok nélkül. Az, hogy ezekre a DF rámutat és a játékosok ezek tudatában ülnek a játék elé szerintem nettó vesztesége a gamer világnak, semmi haszna, de pár ember élményét egy picit-nagyon elrontja.
Azt látni kell, hogy a játék Wii U-n 30-50 FPS közt ingadozott, néha bezuhant 30 alá. Ehhez képest a közel teljesen stabil 60 FPS elég nagy előrelépés, érezhetően jobb lesz az élmény. Handheldben pedig (ami alapvetően gyengébb, mint a Wii U) nagyjából ugyan azt tudja a játék, mint, Wii U esetében.
Egy ilyen játéknál szerintem a stabil 60 fps irányába lépés fontosabb, mint a felbontás, én efelől olyan határozott vagyok, hogy ha valamit változtatnék, akkor az részemről a handheld felbontás csökkentése lenne némi plusz framerate-ért.
Platinumtól sajnos ez várható, de ez persze részemről se mentesíti őket semmi alól. A NieR Automatát például azért nem voltam hajlandó megvenni a mai napig, mert pofátlanságnak tartom, hogy a PC portot úgy hagyták ott, ahogy.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2018.02.06. 18:23:52