Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #8352 Noha tényleg vannak gondok a pro kontroller dpadjével, azért a lenti kifakadás a kontroller egésze ellen szerintem is nagyon túlzó. Elég egyértelműen az a többségi vélemény, hogy a pro kontroller nagyon jó kontroller, a valaha volt legkényelmesebbek közt van számon tartva.
Konkrétan ha arra gúglizok, hogy "nintendo switch pro controller worst controller ever made" akkor is a találatok nagyja az lesz, hogy ez a best controller ever made. :D
A dpad használatát nekem is szokni kellett, annyi, hogy a szélén kell megnyomni. Ha azt csinálom, mint az ipse a lenti videón, hogy középhez közel nyomom és döntögetem a kezem nekem is beérzékeli a mellette levő irányokat is, ellenben ha a szélén nyomom, akkor most nyomtam végig 5 gyors kört rajta és teljesen flawless érzékelte mindet. A Zeldában még voltak néha accidental füttyögéseim (lovat hívtam, miközben fegyvert váltottam :) ), de például a Xenoblade-ben még sose váltottam véletlenül rossz blade-re, szóval mostanra teljesen megszoktam a dolgot. Picross, Puyo Puyo közben használom még a dpadet és ott sincs gond. De hangsúlyozom, hogy tényleg szokni kellett egy picit, hogy a szélét nyomjam.
És igen, a Splatoon kontrollerben is már jobb volt a helyzet, a Xeno kontrollerre pedig teljesen rendberakták a dolgot, szerintem itt le is volt már írva, hogy aki teheti azt vegye, ezért lenne jó, ha valaki vinné a házigazdaságot és ilyen közérdekű infó mehetne bannerbe.
És igen, a lentebb emlegetett xbox 360-as kontrollerrel volt hasonló probléma, csak ott rosszabb volt a helyzet, mert nem egyszerűen túlérzékeny volt, hanem konkrétan nem lehetett úgy lenyomni, hogy ne érzékeljen több irányt. Ott az egész generációt végigkísérte ez a probléma.
Viszont azt, hogy mennyire tényleg csak egy kis megszokásról szól az egész jól mutatja, hogy nekem, aki aztán tényleg költ minden kacatra a gép kapcsán eszem ágában sincs új kontrollert venni emiatt, de még a ~15 perces, egy aprócska celluxot igénylő barkácsolással se bíbelődök miatta.