Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Pio
    BOTW DLC beszámoló, akit nem érdekel vagy fél a spoilertől (igyekeztem spoilermentesen) skippelje

Champions' Ballad küldetéslánc befejezve, összes DLC item összeszedve. Sword Trial még várat magára, hard mode-ba csak belenéztem.

Elöljáróban annyit, hogy a DLC kontent első végigjátszás közben és végigjátszás után is fogyasztható, a main story a 4 divine beast utánra illeszkedik, a sword trial pedig a master sword megszerzése utánra, az itemek pedig a kalandozások során összeszedhetőek.

A Champions' Ballad egy teljesen korrekt küldetéslánc. Lényegileg arról szól, hogy Kass próbál egy balladát írni/felidézni a négy bajnokról, miközben nekünk általuk hátrahagyott próbákat kell kiállnunk és ez a két szál fonódik össze, utóbbi adja a játékot, előbbi pedig 1-1 cutscene-t a próbák végén, összesen 5-öt arról, hogyan állt össze a csapat.
    Aki szerette/szereti az alapjátékot annak érdemes beszerezni, mert abszolút azt hivatott bővíteni egy laza storyline-on keresztül, egy picit közelebb hozza hozzánk a csapat többi tagját. Játékmenet terén pedig gyakorlatilag kapsz egy új main questet a 4 divine beast után, ami végigvisz 16 shrine-on, melyek a közepestől a kiemelkedőik terjednek, nagyrészt kifejezetten kreatívra sikeredtek. Illetve mindegyikhez tartozik egy bevezető feladat is, amivel unlockolod az adott shrine-t, illetve van még valami, de azt nem spoilerezem le. A végén pedig egy új dungeon egy új endbossal, ez is hozza a megszokott/elvárt színvonalat.

A DLC itemek mindegyike egy kis felfedezni valót tartalmaz, mert valami versike vagy egy párszavas leírás mondja el, hogy merre található, esetleg fel kell kutatni egy írást, ami elárulja. Ezeket a helyeket megtalálni nekem elég szórakoztató volt, de simán lehet, hogy valakit be tud frusztrálni. Mondjuk mivel a játék lényege a felfedezés, ezért szerintem akinek tetszett a játék annak tetszeni fog az is, hogy így lehet megtalálni az itemeket és nem csak úgy elénkpottyannak. Van köztük pár kifejezetten hasznos cucc és pár fun/design item.

A sword trial lényegileg a master sword upgrade-eléséért trialok végigvitele, amik úgy néznek ki, hogy totál lenullázódik a karaktered és úgy kell előre legyártott területeken helytállni, lenyomni mindenféle egyre nehezedő szörnytáborokat. Nem végtelenített, hanem 3 nehézségi fokozata van és minden fokozaton valami 10-20 környéki számú helyszínt kell végigvinni, ha jól tudom. Mivel én nagyon imádom feszegetni a játék adta lehetőségek határait és ez pont erről szól, nem lehet izomból zúzni, hanem kreatívkodni kell, beosztani a talált erőforrásokat, ezért szerintem én ezt mindenképp alaposabban szemügyre fogom venni.

A hard mode lényegileg amolyan pimpesített new game+, az egész játéknak újra nekimész, de eléggé átrendezték a dolgokat ami a szörnytáborokat illeti, eleve erősebbek a táborok, gyógyulnak és erősebbek a szörnyek és ami a lényeg, hogy a levegőben is vannak mindenféle táborok, tehát sehol sincs biztonságban az ember.

Összességében játékostól függően ~10-25 órányi szórakozás és akit érdekel annak egy újbóli végigjátszás van a pakkban $20ért. Nem forradalmi, nem változtatja meg az ember játékról alkotott képét, de szerintem szépen kiegészíti azt, aki szerette a játékot az tuti nem fogja megbánni a DLCk beszerzését se, hisz kap új sztorit, main questet, side activityket és itemeket, amikkel még kényelmesebbé válik a további exploration a játék világában.