Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Pio
    Nálunk gyakran megesik, hogy többen játszunk a géppel, ezért ilyen kiegészítők lettek véve:

- 1 pro kontroller. Korábban még kibeszéltük, az egyik legkényelmesebb/legjobb kontroller ever, az egyetlen kifogásolható pontja a dpad érzékenység, amit elvileg a xeno edition többé-kevésbé orvosolt. Minden switch tulajnak javaslom idővel a beszerzését, de most már mindenképp a xeno editiont.
    - plussz 1 joycon pár, mert néha ki van használva
    - még egy dokkoló, mert 2 tévén is szoktuk használni
    - ehhez kapcsolódik, hogy nagyon örültem volna, ha a Nintendo csinál egy apróbb, jól hordozható dokkolót, de sajnos ilyen nincs, utángyártottakkal pedig nem rizikózok, elég sokaknak megsült már a gépe redditen.
    - tok
    - még egy adapter

Jelenleg úgy érzem, teljes a kollekció és minden nálunk adódó használati eset le van fedve, hacsak nem jelennek meg új kiegészítők többet ilyesmire nem fogok költeni.

Töltős grip volt számomra a legérdekesebb. Alapból vettem a gép mellé egy pro kontrollert és biztos voltam benne, hogy a következő kiegészítő egy töltős grip lesz, de úgy alakult, hogy hatalmasat tévedtem. Nyilván attól függ, hogy az ember hogyan használja, de a joycon ~20 órát bír töltés nélkül és soha, semmilyen körülmények közt nem alakult még úgy, hogy lemerüljön. Egyszerűen annyi van, hogy ha a pro kontrollert használom, akkor a joycon a gépre pattintva pihen, ha a joycont használom, akkor pedig egyből rápattintom a másik párt. Egy szó, mint 100 soha nem hiányzott még a töltő grip, de még csak olyan helyzetben se voltam, hogy azzal azért kényelmesebb lenne az élet, ezért teljesen lemondtam róla.

Nyilván ahogy írtam, ez egyéni használattól is függ, de minden esetre nagyon ajánlom, hogy aki agyal egy töltős gripen és egy pro kontrolleren is, az próbálja meg az utóbbit venni előbb, mert jó esélye van, hogy a pro kontroller megléte nála is hasonló mellékhatással jár majd és feleslegessé teszi a töltős gripet.