Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #7206 Ugyan ez, tudatosan kell lebeszélnem magam arról, hogy ma elindítsam, mert holnap nagyon korán kell kelnem havat lapátolni, hogy el tudjak indulni munkába. :D
De ez idén az utolsó munkahetem, utána szerintem masszívan rá fogok kockulni.
Nagyon határon vagyok amúgy, egyrészt elrettent, másrészt viszont gyönyörködtet ez a komplexitás.
Talán inkább gyönyörködtet. Bőven volt elég mélység a játékban, de mégis úgy döntöttek, hogy csinálnak egy totál egyedi módon fejleszthető blade-et Poppi személyében. Még nem látok el a játék végéig, de nagyon úgy fest, hogy többé-kevésbé skippelhető a dolog, nem erőltetik rád, de ha akarod szórakozol vele, ha nem, akkor nem.
Ez a fajta hanyag elegancia amúgy nekem nagyon jellemzi a Nintendo Switches felhozatalát, hogy egy csomó zseniális, rengeteg munkával és aprólékossággal elkészített dolgot tesznek úgy a játékba, hogy ha nem akarod nem is kell foglalkoznod vele. Nem nyomják az arcodba 100×, hogy "tessék itt van, ezt csináltuk, k*rva jók vagyunk nem?!?!?!", egyszerűen csak megcsinálták, hogy az ínyencek gyönyörködhessenek benne, ha akarnak.
Kedvenc ilyenen a SMO-ból:
A játék több hangeffektjének a ritmusa is illeszkedik az épp szóló zenéhez. Például tudunk villanypóznán szaladgálni vagy harmonikaszerű hernyóféleségekkel mászkálni, ezek a zene ritmusával korrelálnak.
Ez nem is annyira példanélküli, más igényes játékokban is előfordul.
Viszont itt a hangeffekt harmonizál is a zenével, vagyis hangnemet vált, ha a zene hangnemet vált és megfelelő akkordot bont ki, ami illeszkedik a zene épp szóló dallamához. Nem egy adott számhoz rendeltek egy akkordot, hanem a számon belül is mindig igazodik.
Ja és a játék végén unlockolódó bónuszként lehetőséget kapunk arra, hogy bármikor bármelyik zenét lejátsszuk. És a rendszer erre is fel van készítve. Szóval például a villanypóznán szaladgálás a játék 82 darabból álló soundtrackjének minden darabjának minden részletével harmonizálva, ritmusban szólal meg.