Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Pio
    Én elég nagy achievement whore voltam, wowban a szerver élmezőnyébe tartoztam és steamen is elég sok 100%olt játékom van.

Egy picit mindig éreztem, hogy ez totál mesterséges kontent és sokkal jobban járnék, ha másik játékra váltanék, jobban szórakoztatna, de az achievementek mégis képesek voltak valami ősi, emberi beidegződésre hatva ottartani.

Aztán jött a Switch és teljesen értetlenül néztem, hogy mi az, hogy nincsenek achievementek. Aztán eltöltöttem vele némi időt és megmondom őszintén, hogy felszabadító és egyben kijózanító érzés volt úgy játszani, hogy közben nincs semmiféle achievement lista, amit nézegessek.

Ez ébresztett rá arra, hogy tényleg mennyire egy mesterséges, értéktelen, igénytelen kontent az achievement.

És azóta szerencsére sikerült más platformokon is lejönnöm a "szerről".

Azt azért hozzátenném, hogy vannak ötletes achievementek is, amihez tényleg valami érdekes dolgot kell csinálni, tényleg új élménnnyel szolgálnak.

Annak, hogy a Switchen achievementek lesznek csak azért nem örülnék, mert az azt jelenti, hogy egy csomó fejlesztési kapacitás ment el rá más helyett. Szerintem az acsikra való rákattanás már nem térne vissza nálam.

Az viszont jó ötlet, hogy az acsikért járna valami kis rendszerszintű reward. A Uplay csinálja ezt nagyon szuperül, minden játékból egy közös kalapba gyűjtöd a pontokat az achievementek révén és ezekből a pontokból vehetsz extra tartalmakat a concept artoktól kezdve a bónusz pályákon át a kedvezményekig bezárólag.