Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Super Mario
    A hangchat pedig nem egy rossz dolog. És nagyon jó dolog az, hogy a Nintendo ennyire a játékokra fókuszál, de hogy szinte minden másban jelentősen el van maradva a konkurensektől, az tényleg problémás. Nem is csak haladni korral, hanem a Nintendo játékosoknak is jogosan lehetnek olyan igényeik, ami PS4-en adott.

Sokáig azt sem értettem, hogy miért van a Switch-nek csak 32 GByte-os belső memóriája. Értem, hogy ez ilyen hibrid konzol, asztali- és kézikonzol együtt, és erre memóriát gyártani még drága dolog, de akkor is kevésnek érzékeltem sokáig. Aztán magyarázták, hogy a teljes Switch játékok relatíve kevés helyet foglalnak, mert nagyon jól gazdálkodnak az adatokkal, így igazából elég sok játék ráfér a gépre. Ha ez igaz, akkor nem is olyan vészes, de azért nem lenne rossz dolog 1-2 év múlva, amikor már olcsóbb lesz a technológia, egy Switch Pro, vagy valami hasonló nevű következő kiadás, lényegesen nagyobb memóriával. Mert azt gondolom, hogy az SD kártyákat 2 TByte-is támogatja, az sovány vigasz, két okból is. 1. Mikor lesz elérhető a 2 TByte memóriájuk MicroSD kártya. Jelen állás szerint 256 GByte-os a legnagyobb, amiről tudok. 2. Mikor lesz az elérhető áron? Mert ugye úgy szokás, hogy ezek nagyon drágák, és idő kell nekik, míg lejjebb megy az áruk, olcsóbb lesz az előállításuk.

Mert amíg nem tudtam a technológia dolgát, addig még én, mint tőzsgyökeres Nintendós is hitetlenkedve néztem csak a memória oldalát, és laikusként feltettem magamnak a kérdést, hogy minek vegyek egy 32 GByte-os konzolt, amikor ott van a PlayStation 4 nem sokkal drágábban 1 TByte memóriával? Ha nem nézném a játékfelhozatalt... Ugyanakkor meg azt hallottam (soha nem volt PlayStation konzolom, úgyhogy fogalmam sincs, hogy igaz-e), hogy PS-re ugyanúgy fel kell telepíteni a játékot, mint PC-re? Ez eléggé hihetetlennek tűnik, és most nézem, hogy Wii U data management-jében, hogy nincsenek ezen a konzolon azoknak a játékoknak telepítőfájljai, melyek lemezen vannak meg, tehát ilyen Wii U-n biztos, hogy nincs. Számomra eléggé furcsa, hogy PS4-en van ilyen. Ha valaki rendelkezik a Sony konzoljával, megírhatja, hogy ez hogy van, mert tényleg érdekel.