Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #6196 Redditen egy többé-kevésbé értelmes közösségi moderációs rendszer van és adminok, szóval noha bárki kitehet kamu hírt azért viszonylag hamar kipucolódik onnan, pláne a tematikus subredditeken, ahol azért a témához többé-kevésbé értő emberek vannak.
A 9gagen sajnos erről szó sincs, az egy profitorientált vállalkozás, szóval bármi mehet, ami jogilag nem támadható és a közönség is teljesen vegyes.
Itt azért elég OFF, de egy kis érdekesség a 9gagről. Minimális utánajárással meg lehet tudni, hogy a 9gag kontentjének a jelentős részét botok generálják, amik más, hasonló oldalak (4chan, reddit, imgur, stb...) tartalmát repostolják.
Ami viszont a durva, hogy elég érdekes cenzúra van az oldalon. Ha egy post alá beírsz bármit, ami ezekre az oldalakra vonatkozik, például azt, hogy "ezt a képet én készítettem és osztottam meg a redditen 3 napja" de akárcsak annyit, hogy "imgur", akkor automatikusan moderálva leszel, de erről Te nem tudsz. Vagyis Te úgy fogod látni, hogy ott a kommented, de senki más nem látja azt. Nem emberi moderátor dönt erről, egyszerűen bármilyen rokon oldal neve tiltólistás és efféle moderáció megy rá automatikusan. Néhány ilyen után pedig a rendszer mérlegelés nélkül minden kommenteddel így jár el, vagyis Te látod, de más nem és erről nem is tudsz. Ezt olyan jó 1 éve teszteltük ki pár haverral, de meglepne, ha azóta bármi is változott volna.