Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #5152 Kezdem én is úgy érezni, hogy trollkodni próbálsz, de azért még bízom benne, hogy nem. De mi az, hogy hiányzik a bloodborne-os gurulás? Mégis mi a fenéért kéne olyannak lennie a játékban? :D Van benne sneakstrike, parry (shield block), dodge, perfect dodge + flurry, time slow. Sőt, hátrafele perfect dodge-nál körbe is ugrik Link a saját tengelye körül, az már majdnem roll, nem?! :D
Nekem pedig egy olyan funkció hiányzik a játékból, hogy megadom a bankszámlaszámom és a nintendo utal rá egymillió dollárt, de ezt mégse rovom fel a játék hibájának, egyszerűen csak egy irreális elvárás a részemről. :)
Egyébként a weapon durability rendszer nagyjából az első 10 órában nekem is nyűgöm volt, aztán a játék egy igen nagy erősségévé változott a szememben. Megint csak azt tudom mondani, hogy amint az ember levetkőzi az eddigi össze játékból ráragadt berögzüléseket és megtanulja a helyén kezelni a mechanikákat, akkor sokkal könnyebb dolga lesz vele.
A durability és a fegyverek javíthatatlansága egyértelmű design döntés: így oldották meg, hogy mindig legyen tétje a csatáknak, sose érezd teljesen úgy, hogy tét nélküli, unalmas zombimód grindelést folytatsz.
Így vittek némi változatosságot a játékba az által, hogy rendszeresen fogsz fegyvereket váltani, hogy a könnyebb ellenfelek ellen nem fogod az űber fegyveredet használni.
Végezetül pedig így próbálnak ösztönözni arra, hogy ne retard módban kaszabolj mindent, amit érsz, hanem tervezd meg a csatáidat. A legnagyobb campeket is ha az ember okos simán be tudja darálni akár úgy, hogy alig-alig használja a durabilityjét a fegyverének (hint: sneak strike nem vesz le durabilityt).
Persze pont jól van behangolva a játék ahhoz, hogy ha ezzel nem akarsz bíbelődni és retard módban hentelsz inkább, akkor se legyen soha az, hogy nem marad nálad semmilyen fegyver.
Illetve minor spoiler, de később lesznek (közel) törhetetlen eszközök, illetve craftolni is lehet majd a fontosabb, erősebb fegyverek némelyikét.