Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #5013 Épp ez az, egy konzolt sose a launch címekért vesz az ember, hanem a teljes felhozatalért. Az is, aki launchkor veszi. Lehet mondani, hogy "HÁHÁ, aki kivitte a Zeldát az most április végéig nem játszhat másik Nintendo játékkal", de a helyzet az, hogy aki launchkor veszi az is meg fogja kapni ugyan azokat a játékokat rá, mint az, aki 2 év múlva veszi, legfeljebb nem egyszerre, hanem időben elosztva. Nyilván launchkor konzolt venni azért egy kicsit zsákbamacska, ha sikertelen lesz a gép, akkor elképzelhető, hogy nem lesz rá igazán jó kínálat.
Ez pedig totál emberfüggő. Én például tuti, hogy ha egyszerre vennék egy konzolt 5-10 játékkal akkor soha nem érnék a végére, mert ritkán tudok hirtelen sok időt allokálni gamingre, illetve szerencsére az ár nem elsődleges szempont jelenleg, ezért nekem sokkal jobb launchkor megvenni, ha úgyis tudom, hogy előbb-utóbb megvenném és szépen időben elosztva kisebb-nagyobb szünetekkel végigvinni a játékokat, mint később nyilván sokkal jobb áron és sokkal nagyobb egyszerre elérhető kínálattal.
De totál érthető, ha valaki pont úgy áll hozzá, hogy ha vesz egy konzolt, akkor azt szeretné jó áron, valami bundle-ben és szeretne legalább az első pár hónapban nagyon sok időt beletolni, élvezni a gépet és neki érdemes várni leárazásra, illetve arra, hogy jó nagy legyen már a játékkínálat.
Nincs jobb vagy rosszabb út, a konzol pont ugyan azt adja mindkét esetben. Például felteszem Neked ugyan úgy a kedvenc masinád lenne a 3DS ha launchtól meglenne, mert ez nem ezen múlik, ez igazából csak egyéni preferencia kérdése.
Ránéztem amúgy a friendlistemre, nagyjából 2 tucat ember van rajta és valóban van 2 is, aki láthatóan izomból letolta a zeldát 1-2 hét alatt és azóta el se indította a gépet, várja a következő nintendo címet.