Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Pio
    Ezen az új 6 pontozós oldalon már a főoldalon egy bazinagy PS4+Horizon reklámbanner fogad ami átirányít a saját shopjukba, hogy vedd meg a játékot, ami náluk kiváló értékelést kapott.
    Jimmy, aki rendszeresen nevezi a nintendot "f*ckheaded toy maker"-nek a Horizonra 9.5-öt adott.
    A korábbi 6/10-es oldal a Horizonnak 10/10-et adott.
    A metacriticen végtelen mennyiségű kamureg tol 0/10-et a Zeldára és 10/10-et a Horizonra.
    Amúgy simán úgy gondolom, hogy a Horizon is egy remek játék, minden elfogulatlan ismerősömtől ezt hallom, aki játszik vele, de tényleg szomorú látni, hogy van olyan réteg, akinek az, hogy tetszik neki a Horizon és az egy kiváló játék nem elég, nekik arra van szükségük a boldogsághoz, hogy a másikba meg belerúgjanak.

Igazából csak a fejlesztőket sajnálom, hogy letettek valami tényleg kivételeset az asztalra, olyat, ami 5 évente egyszer ha van a gamingben és ilyen méltatlanul bánnak vele néhányan totál kicsinyes okból. És most már örök időkre ott marad, hogy lehetett volna all time best of első helyezett is a játék, de Jim "nintendo is f*ckheaded toy maker" quisition és a félképernyős "vedd meg nálunk a horizont" banneres gamer.no úgy döntöttek, hogy inkább nem. És 10-20 év múlva már senki nem fog emlékezni ezekre az emberekre, csak ott lesz egy lista, ahol azt fogják látni, hogy "hmm, Breath of the Wild, biztos egész jó játék, itt van a 25. helyen... ja várj, user score 7.6, na, akkor ez tuti közepes".
    Nembaj azért szerencsére a kritikusok többsége felelősségük teljes tudatában értékel és nem engednek utat a bennük lakozó fanbojnak/haternek és az átlagpontszámon így is meglátszik, hogy kivételes játékról van szó.

Igazából amit lejjebb írt valaki. Oké, valakinek kevésbé jön be a játék, ad rá egy 8-ast, oké, de hogy valaki, aki állítólag ért a játékokhoz ebbe beletol akárcsak mondjuk 5-10 órát és azt mondja rá, hogy 6/10? No way. Akkor nála a játékok 90%-a a 2-4/10 tartományban kéne, hogy mozogjon.

Az jut róla eszembe, amikor egyszer gimiben egy idegen nyelv órán feleltem, egy hosszú szöveg volt feladva én pedig szó szerint vissza tudtam mondani az egészet és jól el is tudtam mondani a tartalmát. Aztán a tanár mondott egy magyar szót, hogy az hogy van, hirtelen nem tudtam, közölte, hogy ez is benne van a szövegben (még egyszer mondom, simán 1 oldalas szöveg volt, ~7 perc volt végigmondani) és nem magolni kell, négyes. Az egész osztály megrökönyödött és aztán bárkit feleltetett a tanár nem mert neki 4-esnél jobb jegyet adni, mert ő is érezte, hogy totál méltatlanul alul értékelt és baromi hülyén venné ki magát, ha ezek után valakinek ennél jobbat adna.
    Nagyjából ilyennek érzem ezeket a 6/10-eket is. Annyi különbséggel, hogy a tanárban azért volt belátás és a következő órát azzal kezdte, hogy mindenki jegyét feljebb tolta 1-el a múlt órai felelésből és tőlem külön elnézést kért.

Nade félreértés ne essék, semmilyen szinten nem fáj, sőt, mégcsak különösebben nem is érdekel a dolog, soha nem vitatkoznék ezen senkivel, egyszerűen csak szeretem kifejteni a véleményemet kis túlzással bármilyen témában. :)