• bgabor
    Az a gond hogy a lehető legrosszabban kezdtél hozzá a játékhoz:

- eu szerón játszol: itt alig vannak játéksok, így állandóan együtt kell menned sokkal erősebb gépekkel. A kis kezdő géped nem csak a sugárhajtásúaknak lesz ingyenfrag de bármelyik magas szintű légcsavaros típusnak is. A megoldás, hogy a RU szerveren játszol, mert ott rengeteg a játékos, így a matchmaker rendszer azonos szintű géppel repülő játékosok közé fog berakni téged. Ott kis géppel nem hogy sugárhajtású, de még Me-109E (hatos szintű) ellenfelekbe sem fogsz belefutni.

- a britekkel kezdtél. Szintén óriási baklövés, az egyetlen nemzet, amit nem szabad kezdőként választani. A gépágyús Spitfire-ek javítási költségeit egy kezdő sosem fogja tudni kitermelni, a bombázóik pedig nagyok gyér bombateherrel repülnek. Amíg nincs legalább néhányszázezer redites vagyonod, felejtd el a briteket.

Ami egy kezdőnek kell az olcsó javítási költségű és gyors fejlődést lehetővé tevő gépek. Emiatt én minden kezdőnek az amerikaiakat ajánlanám. Olcsó őket javítani, és már hármas szinten elérhető egyszere két nagyon jó bombázó, a két Catalina hidroplán. Be tudod állítani mindkettőt, így mindkettővel tudsz bombázni. A bombaterhelésük (négy darab 500 kilós bomba) döbbenetesen jó hármas tieren. Csak annyi a lényeg hogy már az elején felemelkedsz velük jó magasra, 4-5000 méterre, és onnan bombázol F7 nézetben(mozgó földi célpontokra gondosan elé célzol, majd megtanulod). Mivel a legtöbb egymotorosnak kínszenvedés ilyen magasra feljönni, így legtöbbször büntetlenül tudsz bombázni. A sok kilőtt földi célponttól meg dől majd a pénz és az XP, gyorsan fogsz szinteket lépni. És közben fokozatosan megjönnek majd az új vadászgépek(P-40, Wildcat, P-39, Hellcat, P-47D), tehát azokból sem fogsz hiányt szenvedni. És időközben szépen lassan kitanulod a játékot.

Én ezt csinálnám a helyedben, szerintem messze ez a legkönnyebb út a kezdők számára.