• PLaci #38282
    Nem szeretnéd, hogy lelőjenek?
    Szerencse. Pont.

    Ha szerencséd van, akkor nincs az ellenséges csapatban olyan játékos, aki:

    - Szeretne bombázókat lelőni.

    - Van olyan vadásza, ami képes normálisan emelkedni.
    Nem sokat repültem a csíter orosz gépekkel pl. LaGG -ok nem képesek nagy magasságban emelkedni.
    Kifejlesztett motorral a Bf 109 F-4 pl. már meglehetősen jól emelkedik, illetve a FW 190 -esek és F4U -k is. Angoloknál főleg a Spitfire -ek, de azt a vonalat nem ismerem személyesen.

    - Végezetül: Nem ugrik az első retardált "zuhanó bombázó" után.

    Az ilyen csata a tapasztalataim szerint ritka. Legtöbbször van egy-két tapasztaltabb játékos, aki nem csak a fűnyíráshoz ért..

    Ha megpróbálsz a célra rázuhanva bombázni, akkor nagyobb eséllyel lőnek le. Én csak akkor szoktam lemenni, ha pl. warbonds -hoz AI -t kell bombázni. Jó pár patch -el ezelőtt elk*rták "nerfelték" a kisebb földi célpontok (nem bázis) elleni bombázást. Egy Light Pillbox -ot legtöbbször egy 1 tonnás (2000 lb) bomba meg se karcolja, az AAA -kra meg (magasból) sokszor 2 bomba kell, mert annyira mellé dobja. A "hit" -ekkel meg nem sokra mész.


    Magas repülésnél megnehezíthető a vadász dolga:

    - Ha van vastag (és ha lehet sötét) felhőzet, ráadásul jó vastagon.
    Volt, hogy úgy vesztettem csatát, hogy nem találtunk meg egy csíter orosz csoda bombázót, ami lebombázta a repteret is, pedig nem csak én kerestem.

    - Ha van alsó lövész, vagy még jobb, ha van alsó gömbtorony (pl.: B-17E Late, B-17G, B-24).
    Van, hogy nincs elég lendületük beérni, de már elég közel vannak, hogy meg lehessen sorozni őket, ilyenkor felettük kell repülni.

    - Ha van farok lövész (pl.: B-25, G4M1), vagy legalább hátra alulra irányozva (is) lövész (pl.: orosz bombázók), akkor ha látod, hogy jön, és úgy fordulsz, hogy a farodat lássa.
    Így kisebb a sebesség különbség, lassabban ér utol, így a lövészednek több ideje van célozni illetve megsorozni. Messze menőkig nem életbiztosítás, de nagyobb eséllyel rántod magaddal a delikvenst. ;)