• bgabor
    Nono. Tier3-as normál gépek igenis kerülnek kis tierű csatákba, a Catalina is, de az én Tier3-as H6K-m is, én a H6K-t használom pénzfarmolásra, ömlik vele a pénz és az XP egyaránt.

A prém gépekről pedig: Vannak kis tierű gépeken is rakéták, azokkal egyetlen lövéssel lelősz bármilyen hidroplánt vagy bombázót. Szóval kérem, spóroljuk egy kicsit a Pay to win kifejezéssel. :D

Egyébként jelen állás szerint teljesen véletlenszerű, hogy egy prémiumgép normál megfelelője tierjén, vagy éppen feljebb vagy lejjebb van e, mindre van példa.

Amcsiknál a Bf-109F magasabb tierű, mint a német eredetije, de sok más gép is van. Amcsi zsákmányolt Zero, japán FW-190A5 ugyanolyan tierű, mint a normál párja. És igen, van néhány pedobear is, ami kissebb tieren elérhető, mint kéne, ilyen az orosz Catalina is, de szerintem ezek változtatni fognak, és magasabb tierbe teszik.

A legdurvább prémiumgép egyébként szerintem jelenleg az amerikaiaknál a zsákmányolt Ki-61 Ib Hien. Nekem megvan a normál változata japánoknál. Tier6-os gép, de sokkal jobb az eddigi összes Zeronál (a tier8asoknál is magasan). Most kilences szinten repülök vele a japánoknál, és nagyon durván hatékony, és nem mellesleg gyönyörűen néz ki az ezüstborítású festésével. Na ugyanezt a gépet meg lehet venni tier4-es prémiumgépként az amerikaiaknál kemény 700 sasért, kb 1000 forintért...

Azóta mióta ez a japán gép megvan, tudom egyébként, hogy a fegyverek száma és kalibere egyáltalán nem olyan fontos. A Ki-61 Ib négy darab 12,7esével sokkal jobban darálom az ellent mint a Zerok 20mm-es gépágyúival, pedig a mostaniakon(tier8) már egy továbbfejlesztett változat van(MkII-es változat a 20mm-es Type99 gépágyúból.)