• bgabor
    Én se vennék használtan joystickot, mert idővel valamelyik tengely meg szokott hülyülni, és nem érzékeli a nullázást(étsd: nem fogod a joyt, és mégis ugrál valamelyik tengely). Szerintem megéri újonnan venni.

Nem kell amúgy túlzásokba esni, a force feedback tényleg teljesen felesleges funkció, megdrágítja a joyt és külön adapter van hozzá. Ehhez képest a normál rugós joyokat csak bedugod az USB-be és kész, és jóval olcsóbbak is.

Ahogy Zero leírta, legyen négy tengelyes (X, Y, Z, azaz forgatás, plsuz a gázkar), legyen rajta Hat Switch (a nézelődésre szolgáló kis minijoystick a tetején) és minél több gomb, lehetőleg a joystick fején, amiket a hüvelykujjaddal nyomogatsz. Érdemes valami márkésabbat, Logitechet vagy Saiteket venni, mert többéves befektetés. Az imént leírt képességű joystickokat még ezek a neves gyártók is olcsón adják, 10k alatt.

Én egy Saitek Cyborg Evot használok sok éve már, és teljesen jó.
    Az X52-höz hasonló kategóriájú joyokat már túlzásnak találom, annak az extra képességeit tíz repülősből egy-kettő használja ki, az áruk pedig egy vagyon. Felesleges.