• asysoft
    #43
    "Ez volt az S60v5 és véletlenül sem az S3." Pontosan, előző néhány mondat -kivéve, ahol külön kiementem- az S60v5-ről szólt, mert hát addig a szűk 2 évig ezt használta minden eszközön a gyártó (egy szem N900-at leszámítva), s a 'vita' az "Elop miatt van szar helyzetben a Nokia" feltevésből indult ki.
    Optimalizálással egyetértek, de mindezzel együtt az N8 sebessége számomra nem tűnt olyan hűde gyorsnak, bár a felület végre folyamatos, de pl üzenetkezelő alkalmazás indításánál érezhetően 'elgondolkozott' (néhány hete nyomoráztam meg várakozás közben egy t-boltban, tehát aligha a millióegy üzenet lassította be; háttérben nem futott semmi sem, azt, hogy milyen verziójú FW volt az eszközön, nem tudom).
    A "nem használja ki az érintőképernyőben a lehetőségeket" alatt azt értem, hogy számos dolog elérése (pl böngészőben URL megadása, naptár nézet váltás, ébresztőóra) almenükben való "felesleges" kotorászást/-lépéseket igényel - az elsőről úgy tudom, hogy Annával lecserélésre kerül, csak szerintem ezzel "elkéstek".
    A (2010-es) MeeGo-s döntésüket őszintén szólva nem értem. Évekkel ezelőtt volt egy használható OS-ük, ígéretes felülettel, mégis úgy döntöttek, hogy Intellel közösen fejlesztik az utódot - ami a mai napig nem készült el. Ráadásul gyanítom azokban Intel CPU lett volna, amelyek fogyasztás terén ARM-mal nem versenyezhetnek... De tekintve, hogy az Intelnek vannak okostelefon piacot érintő ambíciói, nem hiszem, hogy teljesen dobná az OS e célra szánt ágát, emiatt majd a gyakorlatban kiderül, mennyire lesznek életképesek a MeeGo-s eszközök - már ha lesz eszköz (a Nokia N9-en kívül), amelyik alkalmazza.

    #16: a ma piacon található WP7-es eszközök a rendszer megjelenésekor érkeztek, azóta csend van, sokan a Mango frissítésre várnak, amely valamikor az ősz folyamán érkezik - elvileg.

    White122 (#19):
    Irigyellek, nekem sajnos nem vált kedvencemmé, túl sok hiba volt az OS-ben, illetve HW is alulméretezett volt (főleg a memória, böngészés élmény volt). Pedig jó kis eszköz lehetett volna...