remark#952Az ezotériából lehet következtetéseket levonni? Lehet erre hagyatkozni egy döntéshelyzeten? Honnan tudjuk hogy jól döntöttünk?
Itt van egy idézet egy könyvből: Az ezoterikus titoktartás a dolog természetéből kényszerűen adódik. Az ezoterikus titoktartásnak semmi köze a titokzatoskodáshoz, ez a titoktartás a dolog természetéből kényszerűen adódik. Az ezoterikus tanok minden további külső tevékenység nélkül is titkosak. Egy ember csak akkor ismerhet fel és tehet a maga számára hasznossá valamilyen tudást, ha tudatállapota megfelel e tudás szintjének.
Lehet ebből következtetéseket levonni? Lehet. Én le is vonok. Hagyatkozhatok erre tudásra döntéshelyzetekben, pl. fórumozás közben? Igen. És hogy honnan tudom, hogy helyesen döntöttem? Hát úgy, hogy nyitva van a szemem, és látom, hogy pontosan az zajlik le itt a fórumon amiről a "tanítás" szól.
Honnan származik ezoterikus tudásunk? Honnan veszed hogy nem egy részeg scöves találta ki?
Teljesen mindegy hogy honnan származik. Egyébként meg onnan származik, hogy az ember képes dolgok megértésére. Ennyi. Az ezotéria a világ legegyszerűbb dolga, és egyben a legbonyolultabb is.