• remark #922
    "Blikk vs. HVG."

Nem. A vita arról szól, hogy akár te, akár bárki más innen tudja-e valójában, hogy mi az asztrológia, mit vizsgáltak vele kapcsolatban, hogyan vizsgálták stb. és hogy mit lehet leszűrni a vizsgálatokból.

Ez a Blikk vs. HVG hasonlat nagyon gyenge. Gyakorlatilag ezt mondod:
    -A HVG sose téved.
    -Az számít igazságnak, ami a HVG-ben jelenik meg.
    -Teljesen felesleges gondolkodni, hisz a HVG nálunk jobban tudja.
    -Nem is gondolkodunk, nem kutatunk, hisz az felesleges, hanem megnézzük a HVG-t.
    -Nincs saját véleményünk, helyette elég felolvasni, hogy mit ír a HVG.
    ...
    -Érvelés helyett elég vicces képeket és képregényeket bemásolnunk. (Biztos mert a HVG is ezt csinálja.)

De egyébként "igazad van" mert amit Sztálin elvtárs mond, az úgy van. Vagy amit Obama vezér mond, az is úgy van. Teljesen felesleges akármin is elgondolkodni, az úgyse vezet semmilyen eredményre.

"Az eddig hozzám intézett szövegeidben egyetlen tényállítás sem volt"

Úgy érted hogy nem idézem Sztálin elvtársat, helyette próbálok gondolkodni, és másokat gondolkodásra ösztönözni, és leírom hogy én mire jutottam?

"nagyjából ez volt az egyetlen tény, ami felmerült, amire - mondhatnám, természetesen - nem reagáltál, illetve annyit, hogy majd elolvasod"

Dehát már reagáltam. Vagy az nem számít? Lényeg hogy meg lehessen kicsit rugdosni engem még? Na persze, gondolhattam volna, ezek Sztálin módszerei. Akarom mondani Obamáé.