• Balumann
    "Ez a világszemlélet engedi meg, hogy ekkora különbségek legyenek ember és ember között. "

Eleve rohadtul nem igaz ez az állítás, nem tudom hallottál-e például a zsidó vallásról, vagy a hinduizmusról (kasztrendszer), és még számos más is van, ami abszolut megengedi az ekkora különbségeket, sőt.
    Csak egy apróbb idézet:

"A zsidó vallás filozófiája nem veti meg a gazdagságot és a jólétet, és így az anyagi jólétre való törekvés nem megtűrt rossz, hanem a földi isteni küldetés. Vallásunk építőnek találja a törvény és az etika korlátai között történő vagyonszerzést. Tudjuk, hogy jólétünk egyik fontos értékmérője a pénz, és annak fáradságos megszerzését követően még fontosabb, hogy azt megőrizzük, gyarapítsuk. "

Az én véleményem az, hogy a történelmi Jézus első sorban pont ezek ellen vette fel a harcot, megalakítva egy egységes, modern vallást, amiben "Isten" előtt mindenki egyenlő. Persze ez az elmélet, a keresztény egyház még ma sem éppenséggel a mintapéldája ennek, és annak ellenére, hogy nem engedi meg, hogy ekkora különbségek legyenek, érdemes lenne körülnézned a világban, hogy milyen gazdagságban élnek, miközben papolnak az egyenlőségről. Magyarországon viszonylag normálisabbak, főleg a ferencesek, akikhez én is járok, ők tényleg nagyon sok segítséget nyújtanak az embereknek, de ez közel sem állandó. És annak ellenére, hogy nem hiszek Istenben, én is ezt tartom jónak, nem vagyok egyedül ezzel.

"Persze ez a darwinistákat nem zavarja, mert aki koldusbotra jutott, az annyit is ér. Evolúciós selejt."

Ez az Istenhívőket sem zavarja legtöbb esetben, akármilyen naívan is ezt gondolod. Még a keresztényeket sem, pedig a vallás tényleg arra tanít. Ha végre belátod a tévedésedet X év múlva, nem fog megváltozni az értékrended, életfelfilozófiád, nem lesz rosszabb az életed.