Értem, hogy mire gondolsz, bizonyos szinten lehet jogos is, a tudomány tényleg azt mondja, hogy alapjában véve minden mindegy. Az ember határozza meg a céljait, az ember határozza meg mi az erkölcsi jó és rossz, a tudomány nem életfilozófia. Ezzel szemben a vallások azzal foglalkoztak, hogy ezeket kialakítsák, egy olyan világkép mellett, amit az emberek elhisznek.
De visszatérve az idézetre, amit továbbra is egy nagy faszságnak tartok. Nem tudom érzed-e annak a súlyát, hogy "állandó erőszakot, háborút és zűrzavart hoztak a világra". A materialista eszmék hozták az erőszakot, háborút és zűrzavart a világra? Hát rohadtul nem. Ráadásul ÁLLANDÓ-t? Ti szerintetek rosszabb most élni, ebben az állandó zűrzavarban, erőszakban, mint úgy párszáz vagy párezer évvel ezelőtt? Szerintem rohadtul nem.
A másik ami miatt nem fogadom el, továbbra is az, hogy egy Istenben való hit sem változtatná ezeken a dolgokon, mivel nem létezik, ugyanúgy átdefiniálhatja az ember, miért ne mondhatná bárki azt, hogy Isten azért teremtett, hogy harcoljunk egymással, a legjobb, leggazdagabb, legbefolyásosabb kerül közelebb hozzá, vagy bármi? Mondj egy reális példát erre az állandó erőszakra, háborúra és zűrzavarra, ami Istenhit mellett nem létezhetne. Nincs ilyen. Ahogy erre rengeteg példát is tudunk a történelemből.