remark#742
Én neked már azt sem hiszem el, hogy az "ellenfeleitek" ID-sek. Inkább azt hiszem, hogy ez a te interpretációd, amit marhára logikusnak gondolsz. Persze tévedhetek én is, hisz ez is csak az én interpretációm, amit marhára logikusnak gondolok. De én legalább nem hárítok el a tudomány nevében minden olyan gondolatot, ami jelenleg a horizontomon kívül van.
A szó köré, hogy "teremteni", te annyi kész szöveget tudnál letenni, hogy az három könyvtárat is megtöltene. Minden kijelentésed sziklaszilárd, mert már 1000x végiggondolták mások, helyetted. Így kijelentheted, hogy az ellenfeled ID-s. Azt is, hogy az ID az vallás. És azt is, hogy a vallások...
hoppá. Filmszakadás? Hol a folytatás az után, hogy "Az a lényeg hogy milyen jóslatai vannak egy ilyen elméletnek."? Mert mit is mondanak ki a vallások? Mármint eredetileg? Mert arról hallani se akarok, hogy mit tanít pl. a judeo-krisztián vallás, mert az csak az agymosást szolgálja.
A tudomány egy eszköz.
A vallás, asztrológia, ezotéria is.
Ha valakinek meg kell oldania egy problémát akkor azta tudomány segítségével teszi.
Vagy igen, vagy nem. Mindig a legmegfelelőbb eszközt kellene használni. De amíg valaki abban hisz (igen, ez egy vallás, akkor is ha nem ismered fel) hogy egyetlen eszköz létezik, addig egyetlen eszközhöz is fogunk nyúlni mindig.
Szóval ez egy nagyon is gyakorlati és ennélfogva haszonelvű dolog.
A vallás, asztrológia, ezotéria is.
Azért állítunk fel és vizsgálunk meg elméleteket hogy nekünk attól jobb legyen.
Kicsit slampos megfogalmazás, de igen, a vallás, asztrológia, ezotéria is ezért van.
Mikor lesz nekünk jobb? Hát például ha megtudunk olyan dolgokat, amiket eddig nem tudtunk, mert az alapján pl. működő dolgokat lehet építeni.
Jó példa. És még mi az amitől nekünk jobb lehetne? Ha valamit építgetni akarsz, akkor arra ott van a tudomány, minden másra pedig a MasterCard. Akarom mondani vallás, asztrológia és a többiek.
Amíg nem tudod elképzelni sem, hogy mitől lehet neked még jobb a kütyükön kívül, addig ezeket a más dolgokat megteremtő eszközöket is haszontalannak, sőt, átverésnek fogod gondolni.
Ezért nem tudomány az ID.
Nem ezért nem tudomány, de ez most mindegy. Amit állítasz, az az, hogy a vallás, ezotéria stb. nem képes gyakorlati hasznot biztosítani. Pedig dehogynem.
Még ha esetleg kiderülne is hogy igaz (ami nem tudom milyen kísérlet révén volna lehetséges) akkor se lenne nekünk jobb.
Úgy érted, hogy neked nem lenne jobb?
Hiszen mit tudtunk meg a világról? Azt hogy azért olyan amilyen, mert valaki direkt ilyenre csinálta.
Ennek óriási a gyakorlati jelentősége az emberek életében.
Ez alapján a felfedezés alapján nem lehet energiatakarékosabb autókat gyártani, vagy gyógyítani a rákot.
Most megint a te korlátaidról beszélgetünk, hogy te képes vagy-e bármit ami nem kütyü hasznosnak találni. Ha nem, akkor valóban haszontalan információ az, hogy a világ okkal olyan, amilyen. De magukat az okokat megismerni, hogy a világ miért ilyen amilyen, ez sokat segít mindenkinek, annak is aki gyógyulni akar, annak is, aki energiatakarékos autókat akar tervezni. A vallások, asztrológia, ezotéria ezekről az okokról tud mondani dolgokat. Azokról az okokról, amiről a tudomány semmit sem, és nem azért, mert lehetetlen lenne, hanem azért, mert elvből nem foglalkozik a kérdéssel.