Visszatérve erre az állításra:
"Ez pedig csak az emberiség gondolkodásának megváltoztatásával érhető el."
Miért nem tudsz elszakadni attól a fejedbevert baromságtól, hogy a tudományos, racionális gondolkodás az oka minden rossznak? Van néhány dolog, amit garantáltan nem tudsz rólam, akár hiszed akár nem, egy egyházi kamarakórus tagja vagyok, rendszeresen éneklek miséken is (nem vagyok egyedül nem hívő, egyházi közösségben sem!), és bár nagyon jó közösség, nem éppenséggel az egészség mintapéldáit látom.
Én rendszeresen járok sportolni (úszás, teremfalmászás, kerékpár, konditerem, freerunoztam is alapszinten, futni is), érdekel a zene, technika (nem véletlenül készülök jövőre villamosmérnökire), tudomány és sok minden más is.
Az egészségnek alapfeltétele lenne, hogy az emberek végre felismerjék, mi is biológiai gépek vagyunk, aminek megvannak a szükségletei, a természet részei vagyunk amit nem tehetünk tönkre, stb..
Kettőnk között az a legnagyobb különbség, hogy én tudom, hogy nincs szükség természetfelettiben való hitre a boldogsághoz, egészséghez, míg te meg vagy győződve arról, hogy ez csak ártalmas lehet, és meg kell téríteni másokat.