• vumbi
    1. "A Te esélyed viszont megvan arra hogy bizonyíts, csak éppen nem tudsz."
    mint mondtam semit nem akarok bizonyitani, mert a dolgok eleg nyilvan valoak. En valaszolok a kerdeseidre, mert szeretem azt a mit csinalk, szeretek beszelni rola. H a hiszed, ha nem, szived joga.

2. "Ne vedd személyes sértésnek nem rólad szól, mások sem tudnak."
    Nem veszem sertesnek. Nekem gyerekkorom ota b*szta a csoromet, h nem all ossze a kep az eletrol, ha csak Istent hozzuk be a kepbe. A sokfeleseg, a sejtek szervek egyedek mukodese, az emberek furcsa neha gonosz egyenisege. De minel tobb biologiat es egyeb tudomanyokat tanultam, annal jobban kitisztult es osszeallt egy konzisztens kep arrol hogy mi az univerzum, mi az elet, mi az ember, mi vagyok en, mit varhatok, es mit erhetek el az eletben. Nekem pusztan az a teny, hogy magyarazotot, hetkoznapokban felhasznalhato magyarazatot ad alapveto letelmeleti kerdesekre, eleg bizonyitek arra hogy a biologia alapveto vezereleve es a mi eleteunk legjobb magyrazata az evolucio.

3. "A különbség közöttem és közötted annyi, hogy amíg én fogékony lennék a Te elméletedre is ha hihető magyarázatokkal állnátok elő és nem pusztán találgatásokból állna a magyarázat, addig Te élből elutasítasz minden teremtésre utaló infót."
    Mar tul vagyok ezen afazison. Voltam hivo, kerstem kutattam probalgattam, aztan egy ido utan rajottem, hogynincs is ra szukseg. MAsreszt ha van is ISten, a rola jelenleg keringo pletykak alapjan, sem nem bolcs sem nem jo :D
    masik magayrazat, hogy van isten, de az emberiseg eleg teves eszmet alakitott ki rola, igy nem igazan erdemes firtatni a dolgot, majd kiderul ha mar vege ennek az eletnek.
    4. "Egy fontos dolog: A tudományos munka amit Te is csinálsz kell és nem függ össze azzal, hogy hiszed-e a teremtést avagy sem. Valahogy képtelenek vagytok ettől a dologtól elvonatkoztatni, minden magyarázatotokban benne van az kimondatlanul is, hogy aki a tudományban hisz az nem hihet a teremtésben."
    A biologia minden teruleten, belertve az okologiat, antropologiat, orvostudomanyokat, sejtbiologiat amit csak akarsz olyan szinten szerepet jatszik az evolucios tortenes, hogy nem lehet figyelmen kivul hagyni. Ha ugy gondolsz tanulmanyod targyara mint egy teremetett statikus jelensegre, akkor soha a budos eletben nem fogod kitallani azt hogy mire valo, hogyan mukodik, miert romlik el, es hogyan lehet megjavitani.
    El tudom kepzelni hogy az utolso bekezdes hihetetlen, es most mar tudom hoyg peldalozni sem eri meg ebben a topikban, igy csak annyit mondok hogy ez igy van, nem egy ember tapasztalata, es nem en vagyok utolso aki erre rajott.