Megint totálisan igazad van, a Biblia helyett tényleg írhattad volna Hubbard könyvét, vagy akármilyen "szent" könyvet, pl Darwintól A fajok eredetét. Én ugyan is a hitben hiszek és nem a könyvekben. Az én hitemből következnek olyan erkölcsi dolgok, amelyek a tiédből úgy tűnik kevésbé, hogy pl egy szint alá nem megyek mások minősítésében. Én azt mondom ez részben következik a hitemből, hogy még akár téged is embernek tartalak.
Az evolúciónak meg igen is van célja. Mi a cél? Nem feltétlenül egy állapot a jövőben, inkább egy jövő irányába mutató mozgás. És az az amiről nem tudunk még semmit, hogy ez hogy lehetséges, de még is minden egyes embrióban, petesejtben ott a lehetőség, hogy egy kifejlett szaporodó képes egyeddé váljon és szaporodjon is, korlátlanul, minden erőforrást felhasználva. Az élet célja, hogy ezt elérje. Az, hogy a környezet ebben hogyan akadályozza meg, az ha szigorúan nézzük nem a rendszer része. Bár a legtöbb gátló tényezőt az élet szépen lassan legyűri, magába építi. Az élet nem csupán alkalmazkodik, de egyre újabb erőforrásokat keres és ehhez alakítja magát. Pont azért felfoghatatlan az evolúció, az élet, mert nem egyszerűen reagál, nem pusztán valami természeti törvény következménye, hanem a lényeknek, az állatoknak célja, motivációja van, ott a jövőben.
Ez az ami állandó, az akadályok változhatnak. Az új környezetben van valami gátló tényező, egy erő, vagy másik lény? Nem az a lényeg, hanem a megállíthatatlan törekvés az életre, a szaporodásra, a terjeszkedésre, a tanulásra és most már az ember által az alkotásara.
És persze megint totálisan félreértetted azt, amit mondtam. Nem azt mondtam, hogy nincs mutáció, hanem hogy a rendszer iszonyatos erőfeszítéseket tesz a kiküszöbölésére és hogy a klasszikus mutáció, merthogy már kialakultak a megfelelő védelmi mechanizmusok ellene már nem jelent fejlődést biztosító tényezőt. Valami másra, többre, komplexebbre van szükség, mint egy sima elütés az írógépen.