Az a baj, hogy amiről már most vitázunk, sokkal mélyebb genetikai és biológiai ismereteket igényelnének, amikkel mi nem rendelkezünk. Többmillió gén felel 1-1 szervért, de 1-1 gén módosulása is okozhatja, hogy az egész szerv teljesen átrendeződik. Nem tudom pontosan, hogy mekkora változások szükségesek, hogy a tollak helyett szőr nőjjön, de évmilliók alatt akkor is létrejöhet ilyen változás, nem szükséges más mechanizmus azon kívül, mint amit ismerünk a mutációkról és természetes szelekcióról.
Továbbra is azt kellene megértenetek, hogy biológiában nincsen olyan, hogy fejlődés. A komplexitás (összetettség) változhat, összetettebbé, bonyolultabbá válhatnak organizmusok, szervek, satöbbik, de az is lehet, hogy a gének úgy variálódnak át, hogy a (ismételten hangsúlyozom) KÖRNYEZETHEZ képest előnyösebbé válik.
"Az ember a legjobb példa az evolúciós elmélet hiányosságaira. Az emberi agy úgy fejlődött ki egy természetes környezetben, hogy képessé tesz bennünket olyan mesterséges környezet megteremtésére, ahol jelentősen javulnak a túlélési esélyeink."
Szerintem meg az emberi agy az egyik legtökéletesebb példa az evolúció működésére, ha alaposan végiggondolod. Az agy az egyik leglogikusabban magyarázható, hogy hogyan fejlődött ki sokmilliárd év alatt ilyen szintre, mint amivel mi rendelkezünk, úgy hogy minden lépcsőfok előnyt jelentett. Ingerek befogadása, ingerek összekapcsolása, tapasztalatgyűjtés - események memorizálása, kooperáció - együttműködés, közös vadászat hatékonyságának ismerete, eszközök felismerése hogy mire használható, kommunikáció, stb.. Az ősemberekre kell végiggondolni a természetes szelekciót, amíg nem fejlődött ki az az agy, ami már a modern emberének mondható (kb. 3 millió éve). Ugyanakkor bizonyíték, hogy nincs szó egyenletes fejlődésről, sokáig több embertípus is élt együtt.
Darwin megjósolta, hogy kell legyen átmenet, és ha jól tudom több, mint 10 emberfaj fossziliáit találtuk meg, ráadásul be tudjuk határolni, hogy melyik évezredben alakulhattak ki először a vallások a melléjük temetett tárgyakból.