• NEXUS6
    A madaras dolgot párhuzamosan írtam, tudod ez amolyan telepátia, vagy szinkronicitás, ami ugye tudományosan nincs.:)

A tollal kapcsolatban az a gond, hogy hogy alakult ki?
    Csak kicsit volt tollas az állat, aztán egyre inkább az lett? Csak mert az állatokat nagyon zavarja szaporodás szempontjából, ha valami eleve nem stimmel a kültakarón. Ehhez viszont már eleve az kellett, hogy a kicsit tollas már eleve rendelkezzen a tollasság teljes genetikai hátterével! Ez viszont nem tud kialakulni szelekció útján, a kicsit tollasságnak meg nincs értelme, hogy olyan összetett legyen, mint amilyen eleve a toll. Akkor már inkább a szőr. De gyakorlatilag az összes szervre lehet ezt mondani.
    Szóval érted, meg kell jelenni egy adott dolognak, ami lehet ugyan még primitívebb formában, de akkor is egy adott funkciót ellátó szerv genetikai hátterének meg kell jelennie. Ha a szív egy gén lenne, akkor akár működhetne a darwinista evolúció önmagában, de tartok tőle, hogy a szív a toll, az akármi nem egy génben van kódolva.

És itt jön a dúrvaság, ha több esetleg egy ideig látensen változó génben van kódolva, akkor viszont lehet, hogy egyszerre csak megjelenhet. Csak akkor mi hangolja össze őket, hiszen mivel látens gének, a fenotípusban nem jelennek meg és így a szelekció nem lehet felelős a kialakulásukkor a genetikai háttér összehangolódásáért!
    Válaszok:
    A klasszikus intelligens tervezettség, made by god, vagy akárki
    B olyan mechanizmusok, amelyek a genetikai állományban nagyobb látens, gyak funkciótlan géncsoportokat hangolnak össze, amelyek jó eséllyel fognak aztán valamilyen szinten működő összetett szerveket alkotni, amelyek aztán finomodhatnak
    C olyan mechanizmusok, amelyek a genetikai állományba is mint összetett információs struktúrába képesek kívülről bevinni új összetett rendszer elemeket

Tudom, hogy scifi, de én a C verzió mellett vagyok.:D