"Az evolúció nem a fejlettségről szól, hanem a változásról, és az alkalmazkodásról."
Ez az, amit én az ortodox evolúcionalisták alapvető tévedéseként neveznék meg.
Mi a fejlettség, ami ellen szót emelsz? Az, hogy az élet olyan környezetekbe is betelepülhet, ahol előtte nem volt? Mert ha az, akkor igen is a lények fejlettebbé válnak, sőt, ha az embert nem az evolúciótól eltérő dolognak, hanem annak egyértelmű folyományaként nézzük, akkor biológiai rendszerek, ma már képesek a Föld légkörében többszörös hangsebességgel közlekedni, sőt az űrbe is eljutni. Ez azért már fejlettség nem? Feltéve ugye, ha fejlettség alatt erre gondolsz.
Másrészt ez az örök hegylakós hülyeség a "csak egy maradhat" szlogennel, alkalmazkodás, vagy szelekció. Ez az, amiért a nácik, vagy a sztálinisták akár a tudomány nevében embereket irtanak, de ugyan ez a filozófia áll a jelenlegi beszűkítő gazdaságpolitikánk mögött is.
Ehhez képest milyen a természet, az evolúció? Pazarló, hiszen csak minden hányadik magból, petéből, akármiből lesz utód!? Nem csak a legjobbak szaporodnak, hanem az egész populáció, az hogy éppen ki a legjobb az esetleges. Amikor a környezet pedig olyan gyökeresen megváltozik, hogy a populáció génállománya már nem elég változatos ahhoz, hogy olyan egyedeket hozzanak létre, amelyek ebben is képesek létezni, akkor szépen kihalnak. De ez nem természetes folyamat, csak katasztrófák idején történik ilyen. Aztán pár millió év alatt vissza áll ugyan az a változatosság, de akkor meg mi történt a Földön előtte 1-2 milliárd évig?
Amúgy a hsz-edből felmerül a kérdés, hogy ki is az aki nyíltan, vagy zártan gondolkodik?
A múltkor rólam akartad bebizonyítani, hogy bigott vallásos szentfazék vagyok. Te talán azt hiszed sikerült is, de én mondom, mint most Chavez is, hogy mellé lőttél akkor is, és most is. Kinek vannak begyöpösödött fixa ideái, ki képtelen a fejlődésre, az evolúcióra akkor?!
Szal ebből is látod, hogy hogy működik az evolúció, élni és élni hagyni ez a valódi elve. Ha minden nem topon levő példányt ki kéne nyírni, akkor 2 ilyen luft után, már az evolúció erősen gondolkodna azon, hogy mennyire is vagy életképes. Szerencsédre mint látod, az evolúció nem ilyen.