• nlght
    Én nem vagyok szakértő a témában, de azt tudom, hogy a dinók idejében még teljesen más volt a levegő felépítése, többek között ezért is voltak olyan nagyok a dinók. Valamint nincsenek információink arról, hogy pontosan mennyiben volt más a légkör szerkezete (a levegő összetétele, az ózonréteg vastagsága, több vagy kevesebb sugárzást engedett be az űrből élővilágra), és azt se tudjuk, hogy a mindenhol jelenlévő rádióaktivitás mértéke (ami szintén befolyásolja változás mértékét) milyen volt 1000, 100k vagy 10 millió éve. Tehát azt se tudjuk, hogy milyen mértékű mutáció zajlott az egyes időszakokban a különböző feltételekhez mérten. Azt gondolom belátod, hogy nem egyenletes feltételek voltak a föld keletkezése óta. Csak találgatni tudunk és a régészeti és geológiai leletekre támaszkodunk.

Az igazság az, hogy még 100 esetleg 1000 évet is nagyon nagy fantáziával tudunk elképzelni; csak egy számként, fogalomként megy, mivel mindannyian csak néhány éve élünk a bolygón. 100k vagy 1 millió évet vagy ennél többet elképzelni pedig lehetetlen (főleg pl. csótány generációkban mérve). És ez itt a kulcs, mert ha nem tudjuk elképzelni a több millió évet, akkor az evolúcióhoz szükséges időt és mutációt sem tudjuk elképzelni részleteiben. Ha fel tudná fogni az emberi agy és eltudná képzelni a rengeteg információt, ami évmilliók alatt történik, akkor nem kételkednél az evolúcióban.

Egy másik kérdés. Ha nem hisztek Hugo Chavezzel az evolúcióban, akkor mégis mivel magyarázzátok a világot? 7 nap alatt teremtette egy mindent halló és látó, végtelen energiával és képességekkel bíró Isten? Vagy a földönkívüliek hoztak létre több, mint egy millió általunk ismert fajt (még valószínűleg jópár ismeretlen van), mert unatkoztak? Tudod mennyi idő és energia kéne több mint 1 millió faj megtervezéséhez és megvalósításához (csak azt ne mondd, hogy egy nagyteljesítményű-szuper-alien-gyártósor csinált mindent egy randomszám generátorral)? Ha mégis földönkívüliek jöttek ide, hogy biológust játszanak a bolygón, akkor miért hagytak volna itt egy olyan bolygót, ami kibebaszottul ritka az univerzumban, mert tele van ritka ásványokkal és 71%-ban folyékony halmazállapotú víz borítja, a hőmérséklet ingadozás pedig jelentéktelen más bolygókhoz képest. Tehát valóságos kincs. Szóval Chavez és Nexus, ti miben "hisztek"?