• zorovpeter
    Drága remark,

"Csak hogy arra a kérdésedre is válaszoljak, hogy "mit akarok itt elérni": Nem az asztrológiát védem. Nem az evolúciót támadom. Nem a tudományt támadom. (Meglepő, mi? Meg mertetek volna esküdni rá, hogy ez így van, igaz?)"

Persze, elolvastam az elejétől, hogy miért és hogyan szálltál be. Nagyjából csak dobtad a fát a tűzre. Csak ki akartad emelni a többiek hibáját? Lehet, de figyelj oda a baromságokra amiket te írsz. Tudod van az a szálka és a gerenda dolog...

Először kezdve azzal, hogy másoktól precizitást vársz el, de te vagy a legkevésbé az. Hogy pontos legyek: Elkezdtél beszélni a vallásokról, de arról, hogy pontosan miről is beszélsz nem szóltál. Ezek után felháborodva kritizálod a többieket, hogy miért csak az x és y vallásról beszélnek és, hogy legyenek pontosabbak, ássák bele magukat a vallásokba. De most akkor melyiket szeretnéd, hogy cáfolják?

Másrészt olyan szavakat használsz, amik miatt jellemzően a legnagyobb vita zajlik (ezzel rámutatva arra, hogy ki is a troll valójában, bár eléggé ügyes vagy), most is pontos leszek: helyes/rend stb. Nem tudom, hogy szoktál-e zseniális embereket látni, persze csak a saját területükön. Beszélhetünk náluk rendről? A saját szemszögünkből valószínűleg csak össze-visszaság az egész, de nekik az a rend. Megint csak megmondom miről beszélek, komolyabb kártyásokat láttál már játszani? És nem kell feltétlenül a millió dollárokat nyerő amerikaiakra gondolnod a televízióból, csak menj le egy klubba és nézz körül. Majd miután feldobtad ezeket a szavakat ténylegesen elkezdesz vitatkozni rajtuk, hogy szerinted a rend ez, a helyes pedig ez. Szerintem pedig nem. Na most nem tudom ki akarja ráerőltetni a másikra magát, de nagyon úgy tűnik, hogy csak a te rended az igaz és egyetlen...
    Arról ne is beszéljünk, hogy olyan szavaknál, amik már kevésbé szubjektívek, is rendelkezel egy saját jelentéssel és használod. Aztán fel vagy háborodva, hogy ha nem értenek meg.
    És ez teljesen passzol is a korábbi állításommal miszerint a szavak azt jelentik, amit a legtöbb ember társít a fogalomhoz, hiszen mi alkottuk a szavakat. De hogy is van ez, hogy mi alkottuk őket és mégsincs teljes rend? Hiszen te mást értesz a szavak alatt mint én... (Ez válasz az első üzeneteid egyikére, ahol azt írod, hogy mi lennénk a Teremtők, ha tudnánk és látnánk a rendet a teremtett dologban -a világban, a lakásban- ami valljuk be eléggé támadja a tudományt).

Amikor pedig arról beszélsz, hogy a vallás és a tudományok egymás mellett megférnének (miközben nagyon állítod, hogy a tudomány és képviselői a vallás/ezotéria/akármi ellen vannak), nem beszélsz arról, hogy mire gondolsz. Arra, hogy a vallás erkölcsi alapokat adhat? Mert mondhat valamit arról, hogy mi a (most figyelj!) helyes vagy helytelen? Ott a filozófia. Tudomány. Arról, hogy rendet teremthet? Ott a jog. Tudomány.
    Van-e szükség ma vallásra? Azoknak akik olyanok mint te, értsd: Egyszerű úgy élni, hogy az ember azt hiszi meg van írva az élete, nem tud ellene semmit tenni és ezért meg se kell próbálni. Csak hinni. Ha nagy troll hírében állnék hozzá kéne tennem, hogy a természetes szelekció majd elintézi a dolgokat. De ez is butaság, mert ezt is megírták előre, ugye?

A probléma szerintem ott van, ha valaki nem érti a tudományokat- félreérti azokat.

Üdvözlettel,
    Péter