• Balumann
    "Arra is használjuk, mikor egy magasabb tudatossági szintet érsz el, azaz kvázi mikor a horizontod kitágul hirtelen."

Én ezt úgy hívom, hogy amikor megnő az ember fantáziája. :D Az alkimisták nem szimbólikusan próbáltak előállítani más anyagot (aranyat), hanem gyakorlatban is.

"Ismereteim szerint az anyag csak egyfajta "illúzió", azaz pl. mikor a mágnesvasút egyik szerelvénye felül a mágneses mezőre, az annak az illúzióját adja, mintha anyag közvetlenül anyagra támaszkodna. Tehát az anyag csak a "mélyben" lejátszódó folyamatok végeredményét nézve anyag, de az okokat nézve nem az."

Igen, a tudomány célja többek között az is, hogy "mélyebbre" ásson, megértse a törvényszerűségeket, hogy miből áll az anyag, stb.. de a mélyreásás célja inkább az, hogy megértsük a világunk, univerzumunk keletkezését, illetve hogy hogyan használhatnánk fel mindennapjainkban. Nem tudom, hogy mire érted ebben a kérdéskörben azt, hogy az anyag illúzió, ha nekem bemutatod a kvantumfizikai tulajdonságaidat akkor oké.