• JMáté
    "A horizont kitágításában úgy gondolom hogy igenis segíthetnének a "tudók"."

De honnan tudnak ők és mit? Azok a példák amiket eddig hoztál nagyjából azzal egyenértékűek mikor én azt mondom tudom hogy a nők nem tudnak autót vezetni, vagy hogy minden BKV ellenőr analfabéta hülye aki még lop is. Ha ezeket elmondom 100 embernek 90-99 biztos egyet fog érteni. Sőt, én enélkül is TUDOM hogy így van mert csak. Tapasztaltam. Akkor ez most tudás amivel ki kéne egészíteni a tudományt?

"Az eddigi beszélgetésünk alapján tudsz-e már új jelentést adni annak, hogy "Ye must have faith"?"

Hinni kell hogy a világ megismerhető. Minden eddigi tapasztalat ezt támasztja alá. Persze azt is lehet hogy visszahúzódsz egy barlangba és nem oltatod be a gyerekeidet halálos betegségek ellen mert te nem ebben hiszel. Szerencsére ezt jobb helyeken a törvény tiltja.

"A tudomány tudtommal épp azon van, hogy mélyebbre ásson... Rosszul tudnám?"

Minél mélyebbre? A megfigyelhető jelenségeknél mélyebbre? Arra ott van a véletlenszerű találgatás.

"Ismereteim szerint az anyag csak egyfajta "illúzió", azaz pl. mikor a mágnesvasút egyik szerelvénye felül a mágneses mezőre, az annak az illúzióját adja, mintha anyag közvetlenül anyagra támaszkodna. Tehát az anyag csak a "mélyben" lejátszódó folyamatok végeredményét nézve anyag, de az okokat nézve nem az."

Ebből egy szót nem értek. De valami Egely-féle távolhatásos izének hangzik. Pedig nem kell ide semmilyen varázslat. Ma már elég jól ismerjük a mágnesek működését.