• remark #1103
    saját tapasztalat, hogy az ember mennyi mindent képes elképzelni és elhinni mindabból, ami nem létezik

    Nem nem létező dolgokról beszélek, nem "természetfelettiről" beszélek, hanem arról, hogy vannak dolgok amit a tudomány még nem fejtett meg. De majd meg fog. De ez előtt még lesznek olyan emberek, akik már értik azt, amit a tudomány épp megfejteni készül. Ez az az átmenet, mikor valamiről csak tudás áll rendelkezésre, de tudományos magyarázat még nem. Ebben a fázisban nem szabad a tudással rendelkezőket üldözni, hanem rájuk támaszkodva kellene a tudományos magyarázatokon dolgozni!

    Ennyit érts meg!

    Akkor lassan elmélyedhetünk abban a témában, hogy mi az ami nem vezethető le materiális okokra.

    Térjünk ki arra is, hogy egyáltalán mit jelent ez, hogy "materiális ok"? Hisz szó szerinti értelemben véve nincs is "matéria". Akkor meg mégis mit jelent az a szó, hogy matéria? Milyen az, ami materiális? A matéria az a dolgok megnyilvánulásának egy emberhez közeli szintje. De ha elég mélyre ásol, akkor azt tapasztalod meg, hogy nincs is matéria... akkor meg mit is jelent materiálisnak lenni?
    Ez csak egy fogalom, ami kb. azt jelenti, hogy "kézzelfogható", evidens, könnyen felfogható.

    Tehát mit állítok? Annyit, hogy bizonyos dolgok még nem "kézzelfoghatóak" számunkra...

    Onnan, hogy szerintem Jézus felismerte, hogy az embereknek igenis szükségük van egy vezetőre, aki megtanítja őket a hitre, szeretetre. Ezt az ember nem tanulja meg magától, nincs olyan hogy "felismert igazság", jól írod, hogy azt tanulja meg amit beléje ültetnek.

    Jézus olyan tudással házalt, amit nem lehet a másikba beleverni. Ebben hasonlít ahhoz, amit az ezotéria csinál. Innen kezdve nincs értelme a megközelítésednek. Jézus tanait vagy érti valaki magától, vagy nem érti. Másikba beleverni lehetetlen.