• Balumann
    "Az a tudós, aki nem csak a tudományokban jártas, hanem ezoterikus értelemben véve is tudással rendelkezik. Tehát meglát és megért dolgokat, melyekről a tudomány még nem képes semmit se állítani."

Egyszer arról beszélsz, hogy ezek amivel az ezotéria foglalkozik, nyilvánvaló. De te azt állítod, hogy mi, vagy a tudósok, sőt még a pszichológusok, akik egyáltalán NEM CSAK a fizikai megnyilvánulást vizsgálják, nem értik meg ezeket, és ezért sem tudják vizsgálni.
    Nagyonis jól értem, hogy mire gondolsz, megfogalmazni tényleg nem igazán lehet (nemcsoda...). Nem véletlenül írtam, hogy korábban én is hasonlóan gondolkodtam erről. És szintén nem véletlenül írtam az agykontrollt, mert ez konkrétan cáfolja (tapasztalati szinten is, a tudomány mellett), hogy léteznének horizonton kívüli okok, ami nem az agyad működéséből adódik, nem tudom hogy lehetne megfogalmazni, de akkor is értem, mire gondolsz.

"De volt idő mikor horizonton kívüli ok volt, nem? Akkor miért olyan nehéz azt elképzelni, hogy ma is van egy halom dolog, ami horizonton kívüli?"

Mert megtapasztaltam, hogy valójában azok sem voltak olyan okok.

"Ki mondta hogy itt van bármiféle összeesküvés? (Ja, az te voltál. ) Nem vetted még észre, hogy azok jönnek elő ezzel a kifejezéssel, akik tagadni próbálják a nyilvánvalót?"

Azt feltételezni, hogy a tudósok szándékosan meghamisítják a leleteket, hogy az evolúcióelméletet ami (szerintetek(?) - legalábbis Chavez szerint igen, de te sem ellenezted egyszer sem), nyilvánvalóan téves, hazugság, és csak az embereket próbálják irányítani vele, nem kis volumenü összeesküvésnek számít. Ha annyira nyilvánvaló lenne, akkor meg nem tagadná le senki.

"Nézd mit írtam: "ismerd meg önmagad, és élj aszerint: tartsd igaznak és helyesnek azt, amit te igaznak és helyesnek találsz". Az "ismerd meg önmagad" az szerinted véletlenül van a mondat elején? Ha egyszer megismered magad, akkor nem fogsz valótlan dolgokat igaznak találni. "

Igen, nagyon szép szöveg ez az ismerd meg önmagad. Én nem értek egyet ezzel, hogy Jézus ezt tanította volna. Elég sok történetet ismerek az újszövetségből, és elég sok prédikációt is van alkalmam hallani, én nekem más a véleményem.

"És te az alapján tartod Jézust hataloméhes felforgató elemnek, hogy mit mondtak róla azok akiknek az elnyomása alól Jézus fel kívánta szabadítani az embereket. Gondolkodj már picit!"

Mondhatjuk úgy is, hogy Jézust egy zseniális szónoknak tartom, aki meg tudta győzni az embereket arról, hogy higyjenek benne, higyjenek az ő "igazában", fogadják el a tanításait, az egyetlen Istent. Akik hittek benne, mesterként tekintettek rá, aki szerintem igenis szerette volna vezetni, tanítani az embereket, és nem zárom ki, hogy a hatalmat is szerette volna átvenni, dehát igen, nem tudott ellenállni (ez nem feltétlenül negatív vélemény róla, az akkori embereknek igenis szüksége lett volna egy ilyen vezetőre, ez az ismered meg magad akkoriban... hagyjuk inkább.).

"Azt meg már ne haragudj, de az nem bizonyít semmit, hogy "nem tudjuk, hogy nem volt valóban ilyen célja, hogy ő is intézményesítse a vallást". Ez már a fantazmagória kategóriája, ezért nem is kommentálom."

Nem fantazmagória, nem is kell kommentálnod. Nem tudom mit nem értesz azon, hogy hogy jön a szöveghez, azt állítom, hogy azért üldözték őt, mert féltek, hogy átveszi a hatalmat - és ez egyáltalán nem irreális. Hitlernél se gondolták ezt eleinte azthiszem...

"Még mindig az a kérdésem, hogy ha ez tény, akkor miért nem része mindez az evolúciós elméletnek? Vagy akkor a tudományos álláspont az, hogy az evolúció mindenkire érvényes, kivéve az embert? Vagy micsoda?
    Mert ezek a "hülyeségek", ezek az ember esetén evolúciós szempontból fontos dolgok. Persze ha a világból az ember nem lát többet, mint egy rakat erőforrást és azok menedzsmentjének folyamatait (lásd. Darwin), akkor nem nehéz leragadni egy ilyen hiányos és így téves elméletnél."

Miért nem vagy képes megérteni azt, hogy az előnyöket és hátrányokat mindig a környezet határozza meg? Világosan kifejtettem szerintem korábban, hogy az egyik alapvető dolog az élelemszerzés, védekezés és a szaporodás (és utódok védelme). Az ember az evolúció során eljutott oda, hogy eszközök használatával, csapatmunkával jóval kevesebb erőforrással biztosítsa ezeket, ezért a szelekció során MÁS paraméterek szerint haladt tovább az evolúció. Az emberek jórésze ha nem a boltba vásárolna ételt, egy csirkét nem bírna megölni, inkább éhendöglene (lehet hogy én is xD), de ez ma már nem szelekciós nyomás. Érted?