• Balumann
    "Ami ezen eszközökkel nem ismerhető fel, az a megnyilvánulási forma nemlétező (a tudomány szemszögéből). Tehát a lényeg az az, hogy a tudomány maga határozza meg, hogy mi számít létező és mi számít nemlétező fizikai megnyilvánulási formának."

Áruld már el, hogyha ez így lenne, akkor hogy a francba jutott volna el idáig a tudomány? Vedd már észre, hogy olyan szintü ostobaságokat írsz, ami már elképesztő. A neurológia célja például az agyban zajló biokémiai folyamatok törvényszerűségeinek a megállapítása, azok alapján amik LÉTEZNEK, nem mondja hogy amíg nem magyaráztuk meg, addig nem létezik a szerelem, a jóérzés, rosszérzés, félelem, hanem megkeresi, hogyan működik. Az agyunk az, ami írtó bonyolultan működik, és csak fokozatosan értjük meg, például azokat a folyamatokat is, amikre te másmilyen magyarázatot szeretnél keresni.

És nem, nem úgy működik a tudomány ahogy te állítod.

"De te mondod határozottan, hogy MINDENRE van válasz. Van a jó fenéket! Majd ha már abból mindent értesz, amit írok neked, akkor legalább 1 lépéssel közelebb leszel a MINDENHEZ, de addig kicsit vegyél vissza az itteni tudóspajtásokra jellemző nagy orcából."

A válasz az lehet, hogy tényleg túlzás volt, inkább úgy mondom, hogy magyarázat. Én nem tapasztalok olyat a világban, amire azt tapasztalnám, hogy a tudomány nem adott még rá választ. Régebben még tapasztaltam, majd nagyrészt az agykontroll vezetett rá, hogy ez nem volt egyáltalán horizonton kívüli ok.

"Tudod mit? Te ne gondolj konteóra. Semmi céljuk nincs a reklámoknak, kizárólag az emberek tájékoztatása."

A reklámok elsődleges célja az, hogy megismertessék az embereket a termékükről, ha nem ismerik az emberek akkor kevesebben veszik meg. Ha te ajánlasz ismerősödnek valamit, az sem manipuláció, akármilyen egyoldalú is (hiszen nem hasonlítod össze az összes létező másik termékkel, hanem azt mondod, hogy hú ez neked nagyon bevált vagy ellenkezőleg). Nyilván, meg vannak az eszközeik is amikkel tudatalattira is próbálnak hatni, de ez az összeesküvéstől igen messze van. Egyébként meg milyen érdekes, hogy ennél nem úgy vélekedsz, mint a vallásról, neked a reklám egyértelműen tömegmanipuláció, bezzeg Jézus...
    Azzal nem teszik tönkre az életedet, hogy a reklámozott mosóport, vagy mobiltelefont veszed meg egy kevésbé reklámozott helyett.

""hogy válj azzá, akivé csak válhatsz". Tehát hogy ne az intézményrendszert kövesd, ne hagyd, hogy az szabja meg, hogy ki vagy, hanem fedezd fel, ismerd meg önmagad, és élj aszerint: tartsd igaznak és helyesnek azt, amit te igaznak és helyesnek találsz, törekedj olyan célok elérésére amit te érdemesnek találsz stb. "

Ez azért baromság, mert egy vallás nem kezdődhet úgy nyilván, hogy intézményesítve van. Jézus tanításáról amit írsz az hülyeség, nem azt tanította, hogy azt tartsd igaznak amit helyesnek találsz, hanem konkrét tanításokkal megtanította az embereknek, hogy (szerinte) mi az jó és igaz. És egy kicsit más következtetést vontál le abból, hogy üldözték őt, én úgy gondolom azért üldözték, mert féltek, hogy ő fogja átvenni a hatalmat, az emberek követték őt, hittek benne, hogy ő az Isten fia, vezette az embereket. Nem tudjuk, hogy nem volt valóban ilyen célja, hogy ő is intézményesítse a vallást, amiért ténylegesen üldözték őt.

"Újra megkérdezem: ennek mi köze van ahhoz hogy Jézus maga mit hirdetett? Most magukról a jézusi tanításokról van szó. Az mindegy, hogy a tanításokat utána egy porszívóügynök arra használja fel, hogy mondjuk kitúrja a konkurenciát, és ezzel tönkretegye pár ember életét.
    Ha meg akarod ítélni a jézusi tanításokat, akkor talán olyan vallást kellene szemügyre venned, amelyik ragaszkodik ezekhez a tanokhoz. Korunk "kereszténysége" nem az."

Az, hogy a tanításai tökéletes eszköz volt arra, hogy milliókat irányítsanak vele, akármennyire is szépnek tűnik (bár valószínűleg meg lett az szépítve elég rendesen).

"Felhívtam a figyelmet erre a hsz-re: #924, és itt a másik is: #911. Azért erre hivatkozok, mert az erről szóló vitát végigkövethetted, és láthattad, hogy a hamisítás ténye elfogadott."

Valami 1950 -es utáni példát esetleg... ? Igen, elfogadott a hamisítás ténye, de az nem, hogy mindenféle vizsgálat és kritika nélkül fogadták volna el, és pláne nem támassza alá azt, hogy ma is így megy. A kérdésem továbbra is ott van, miért nem hamisítják meg az élő sejt előállítását? (gyakorlatilag ez a döntő kérdés az élet keletkezéséről).

"Egy tárgy célba juttatása erőforrás-menedzsmenti kérdés. Semmiféle más képesség nem kell hozzá, mint a fizikai erőforrások megfelelő menedzsmentje. De helyes-helytelen kérdésekben dönteni ennél több. Az ember a "fizikai síkot" (azt amiről az előzőekben írtam) meghaladó módon képes döntéseket hozni. Ez miért nem része az evolúciós elméletnek? És a vallásoknak viszont miért részük? Nem világos még mindig, mi hiányzik és honnan?"

Tudományosra lefordítva a kérdésedet, miért képes az ember olyanokon is gondolkodni, amiknek már nincs köze az evolúcióhoz, az alapvető túlélési, szaporodási, fajfenntartási okokhoz, miért alakítanak ki olyan fogalmakat hogy helyes és helytelen. Nem, még mindig nem világos, hogy mit hiányolsz. Erre egyszerűen az a magyarázat, hogy továbbfejlődött az agyunk, megtanultunk gondolkodni, több erőforrásunk marad a "hülyeségekre", stb.. Nincs kedvem most komplett többoldalas esszét írni az agy működéséről (valószínűleg teli lenne hibával is, mert nem vagyok agykutató), úgyhogy ebbe én nem mennék bele. Ha te nem erről az oldalról szeretnél választ kapni, akkor szíved joga.