• remark #1065
    A tudomány nem rossz és nem hamis, ezt azok szokták kapásból rávágni a felvetéseimre, akik szilárdan kitartanak amellett, hogy a tudomány a valóság megismerésének egyetlen módszere. Mert ha az az egyetlen, én meg alternatívákról beszélek, akkor számukra az logikus, hogy én a tudomány eredményeit vonom kétségbe.

Az egy teljesen más téma, hogy a tudományt ahhoz értő kezek mire használják fel. De erről is írtam. A materializmus mint ideológia legfőbb fegyvere maga a tudomány. Azaz az emberek irányításáért folytatott harcban a tudomány egy fegyverré vált. És mit ilyen, rossz. A tudomány eredeti formájában sosem volt fegyver. Ahogy eredeti formájában a vallás sem volt az, és az asztrológia sem volt az. De ha ma körülnézel, akkor láthatod, hogy mindezeket emberek befolyásolására használják fel.

Pl. a tudomány esetén egyes fórumozók egyből legyintenek, hogy dehát megvezetni csak a hülyéket lehet. Ez mind szép és jó, de ez a lényegen nem változtat, ami az, hogy a tudomány eszközként van felhasználva egy harcban, ami méltatlanná teszi a tudományt, és azokat akik haszon reményében ebben részt vesznek. Persze erre is lehet legyinteni, hogy ez konteó és baromság. De legyinteni mindenre lehet anélkül, hogy megvizsgálnánk a kérdést.

Én a közel-keleti konfliktusok topikban is megszólítottam azzal a zsidókat, hogy anélkül nem lehet a kérdést megoldani, hogy ők szembeszálljanak azzal a manipulációval, aminek ők a célpontjaik.
    Ugyanez igaz a tudósokra is. A tudósokat felhasználják. Azt akit lehet, ahol és amikor lehet - a dolgok nem feketék és fehérek. De attól még ez egy létező probléma marad, és attól semmi sem lesz jobb, ha a kérdést a szőnyeg alá söpörjük.
    A lényeg, hogy a legtöbbet a tudósok maguk tudnának azért tenni, hogy a tudomány megítélése javuljon.