remark#1055Az a képregény érthető formában mutatja be, miért hibás, ha egy adatsoron addig futtatjuk a teszteket, amíg valamelyik szignifikáns nem lesz...
Alá tudnád támasztani valamivel, hogy a mi esetünkben erről van szó? (Nem, mert nem érdekel a téma.)
"Gyakorlatilag ezt mondod"
Nem ezt mondtam.
De hiszen még mindig ezt mondod:
A Blikk vs HVG-vel arra utaltam, hogy a forrásnak van egy hitelessége.
A mondandód lényege az, hogy a HVG-ben írtak azért helyesek, mert a HVG hozza le őket. (=A forrás hitelessége számít.)
Te most ebbe belekötsz.
Máshogy fogalmazva: rámutatok az érvelésedben lévő logikai bukfencre.
A logikai bukfencedet egy másikkal próbálod elrejteni: "a spam fiókodban tucatnyi levelet fogsz találni, amiben csodás nigériai befektetések lehetőségeiről fogsz olvasni."
Hiszen nem azért nem utalom át a pénzemet a nigériai befektető számlájára mert a FORRÁS hiteltelen!!! Ha a HVG fogalmazná meg ugyanezt mint tuti tippet, én akkor se utalnék semmit sehova. Ha maga az MNB elnöke adná utasításba, hogy mindenkit erre kell kötelezni Magyarországon, akkor én ellenállnék.
Amúgy van a kezeden egy seb? Ugye nem fertőtlenítőt használsz rá, meg antibiotikumot, hiszen az alternatívákat senki sem vizsgálta igazán, nincs bizonyítva, hogy a középkori pókhálós megoldás rossz, sőt, a szimpatikus eljárás (ahol a sebet okozó tárgyat kell kenegetni) határozottan működött a kor színvonalán.
Na látod ez szalmabáb állítás!!! Az egészségüggyel sok problémám van, de nem vitatom az elsősegélynyújtásban játszott szerepét! Szerepét az orvoslás területén vitatom! (De ebbe ne menjünk bele, nem ide tartozik.) Arról már nem is beszélve, hogy még mindig fogalmad sincs, hogy mi számít alternatívának, és milyen esetben alkalmazható.
Végezetül köszönöm hogy megfogalmaztad te magad is azt, amit én szóvá tettem ("kijelented hogy az egész téged nem is érdekel", "durván személyeskedő a stílusod"):
"Amit te annak érzel, az az, hogy számomra az egészből csak az emberi személyiségről megtanulható leckék érdekesek, ezért próbálok erre a témára koncentrálni. Ti csak laborpatkányok vagytok egy kísérletben. Arról már rég letettem, hogy itt bármiféle tudáscserére kerülhetne sor, a patkányokkal se szokás beszélgetni, általában felboncoljuk őket a végén."
Tehát szóról szóra igaz volt amit írtam. Jól látom a veled kapcsolatos helyzetet, és jól meg is fogalmaztam.
Arról meg lenne mit mesélnem, hogy ki patkány és milyen laborban... De téged természetesen ez sem érdekel.