Darksiders 2
-
Na a végére értem és meglepődve tapasztaltam ,hogy ugyanúgy nem gyűjtögettem, mint az 1-ben viszont megcsináltam pár mellékküldetést is és hiába a több nagy helyszín, nagyobb bejárható terület kevesebb ideig tartott, mint az 1, 16 óra meg egy kicsi. Az első rész első nekifutásra 18+ óra volt.
Na és akkor egy kis összefoglaló
Pozitívumok:
-változatosabb helyszínek és kb. a játék felétől nagyon hangulatos, jól összerakott látványos helyszínek
-pár jópofa képesség
-fast travel :)
-szétválásnak köszönhetően új megoldandó puzzle elemek kombinálva a portál rendszerrel
Negatívumok:
- Death karaktere szerintem nem lett olyan jól eltalálva, mint War és most itt nem a teljesen szubjektív külsőségekre gondolok mely utóbbit a végére egészen megkedveltem
- folyamatos gyakorlatilag a játék 3/4-éig tartó gyűjts össze 3 valamit és akkor jön a nagy szöny típusú játékmenet
-túl sok a platform rész de tényleg túl sok ráadásul néhol már idegesítő is
-pár helyen már túlzásba vitték a szétválásos portálos mókát, ráadásul 1 helyen bugos is volt és csak sokadjára sikerült átdobni egy portálon a másiknak a bombát
-mellékküldetések lényegében tök egyformák, platformerkedj majd öld meg Pistát
-loot rendszernek nem láttam semmi értelmét csak gyúlt a sok szemét de lényegében 2 fegyvert használtam végig egy erősebb kaszát amit valahol az elején adott meg egy két kezes lassú bárdot amit szintén az elején adott csak ezt lehetett fejleszteni is, a páncélok meg tényleg a legelejétől az volt amit felvettem a giftekből az elején, utána nem győztem eladni emg eldobálni, otthagyni a sok lomot, akinek ez a gyüjtögetősdi tetszik jól el lesz vele de szerintem csak adtak a szarnak egy pofont
- történet olyan nem is tudom, volt benne megint egy nagyon apró csavar, de még apróbb, mint az 1-ben de leginkább az nem tetszett, hogy Death leginkább egy kifutófiúvá degradálódott a sok menj ide, menj oda gyűjtsd össze a 3 vaskarikát fából dolog miatt, jó az első rész is hasonló volt csak ott nem volt ilyen durva a helyzet.
-befejezés és a főellenfél, hát ez a játék legrosszabb része. A főellenfél egy tök gagyi valami volt, könnyebb volt leverni, mint akármelyik keményebb sima ellenfelet, a befejezés meg hát majd meglátjátok
Mindenesetre a végére feljavult a játék és ezért meg a nagyszerű helyszínek miatt a korábbi 7-7,5-öt feltornázom 8 pontra. Úgyhogy nem rossz játék a DS2 de erősen hullámzó a színvonal a játékon belül, volt 1-2 tényleg epikus jelenet néhol meg olyan gyenge volt ,hogy szinte már fájt.