• sanyicks
    akkor mérje meg, és tegye közzé a méréseket... tuti nem jönne ki semmiféle 54mbit, de még szerintem 30 sem. A specifikációkat olvastam, tudom miért jelent az adsl-né a 8 mbites linksebesség 6 mbit tcp/ip átvitelt, és hogy etherneten a 100 mbit az miért csak 10mbit... csak hogy wifinél annyira alacsonyak a sebességek amit semmivel nem lehet megmagyarázni, csak azzal hogy a linksebesség sincs közelében sem annak amivel hirdetik.

Az hogy full duplex meg half nem sokat jelent, 1 irányba terhelve is túl alacsony a sebesség, az ack-k meg nem jelentenek olyan hatalmas forgalmat.

De ott a docsis is, az is hasonló osztott soktényezős közeget használ, tele zavaró hatásokkal, de még is csak kb 5%-al kevesebb a szabadon felhasználható sebessége a linksebességnél. szóval lan, dsl, kábelnet el operálgat 5-10%-os veszteséggel, a wifinek meg 50+%? Akkor vagy nagyon gáz a technológia, vagy valaki hazudik... De nekem úgy tűnik inkább hasonlóan ügyeskednek a jobban hangzás érdekében az számokkal, mint a vinyógyártók az 1000 megás gigabyte-al...