magyar vs amerikai
  • Wescone
    "Ja tudod mikor hazajöttem Mo-ra már az első benzinkútnál tudtam, hogy itthon vagyok mikor 40 emberes sornál a kávézóban csak 1 pénztárgép üzemel a 4-ből és 3 pénztáros trécsel mikor egy dolgozik. Ez fel sem tűnt volna ha nem megyek külföldre. asszem ez is szélesített látókör."

- Ha külföldre kellett menned ahhoz, hogy ez feltűnjön és zavarjon, akkor veled van a gond.

Rendben - akkor induljunk mindannyian nyugatra!
    A kárpátmedencéért nem kell aggódni; nem marad majd sokáig üresen.
    ...tippem szerint bármelyik nemzet jobban megbecsüli majd, mint jelenlegi lakói jelentős hányada.

"Már megbocsáss de azt kell mondanom, hogy innen látszik, hogy soha életedben nem éltél még külföldön."

Már megint egy ember akinek feltételezései nem állják a helyüket - mérhetetlenül mellétrafáltál.

"Bármilyen a saját környezetén kívüli nyelvoktatás, halvány lórugást sem ér 2-3 hónap idegen környezetben eltöltött időhöz képest."

Evvel egyetértek...

"Tapasztalat. Nem beszélve arról, hogy a magyar nyelvoktatás színvonala botrányos. (ősöreg beidegződések az oktatás terén, a gyerekek élő szót csak a magyar anyanyelvű tanártól hallanak és idegen szót meg a tv-ből vagy CD-ről. Ennek semmi köze a valódi nyelvtanuláshoz)"

Pontosítok - TV-ből sem, mert ha léteznek is idegen nyelvű csatornák, sosem nézi senki (vagy csak igen kevesen) őket. Miért nem? Mert lusták olvasni a feliratot - megint ki kell hangsúlyoznom; a hozzáállással van a gond, nem a lehetőségekkel.
    Én pl. kimondottan eredeti soundtrack-kel nézem a filmeket - az angol nyelvű filmeket sokszor felírat nélkül, hozzáteszem, sosem jártam angol órákra, mégis boldogulok vele.