115
magyar vs amerikai
-
#115 attól függ mi számít elvágyódásnak.
mostanában nekem is megfordult a fejemben hogy ki kéne menni valahova nem messze. németbe, svájcba... de nem örökre, sőt! maximum pár évre amíg az ember megkeres egy itthoni ház-kocsi-indulótőke hármast, és hazajönni.
én nem akarok máshol élni, de itt nem nagyon lehet megélni... -
#114 Na én pl. nem. -
#113 Hidd el, tudom mit érzel és az is érthető, hogy miért vágyódnak el oly sokan innen. -
#112 Végeredmény; ebben az országban semmit nem lehet!
...tudom, hogy sokan hiszik ezt. -
#111 "...tippem szerint bármelyik nemzet jobban megbecsüli majd, mint jelenlegi lakói jelentős hányada."
Imádom Magyarországot, rendkívül jó természeti adottságokkal, kiváló vízforrásokkal, kellemes időjárással, gyönyörű nyelvvel, mesébe illő termőterületekkel, abs. veszélytelen vadvilággal, ráadásul még geológiailag pedig kifejezetten stabil régióban fekszik.
DE!
Gyűlölöm a birka mentalitásunkat, a tolvaj politikusokat, az egymás lehúzását a mélybe, az összetartás hiányát, a katasztrofális közlekedési és viselkedési kultúránkat valamint legfőképpen azt, hogy egyes kisebbségi embereknek több és nagyobb jogaik vannak, mint nekem szorgalmasan dolgozó hangyának. És ez az amitől szar ez az ország. Itt semmi nem működik jól, tisztán, IGAZSÁGOSAN! -
#110 Ha nem olvasnám el nem tudnám hogy mindenki azt szajkózza hogy aki nem akar maradni az maradhat.
De úgy látszik Te se olvasol!
Mennék!De ebben az országban nem lehet megteremteni az anyagi tőkét!
-
#109 "Ja tudod mikor hazajöttem Mo-ra már az első benzinkútnál tudtam, hogy itthon vagyok mikor 40 emberes sornál a kávézóban csak 1 pénztárgép üzemel a 4-ből és 3 pénztáros trécsel mikor egy dolgozik. Ez fel sem tűnt volna ha nem megyek külföldre. asszem ez is szélesített látókör."
- Ha külföldre kellett menned ahhoz, hogy ez feltűnjön és zavarjon, akkor veled van a gond.
Rendben - akkor induljunk mindannyian nyugatra!
A kárpátmedencéért nem kell aggódni; nem marad majd sokáig üresen.
...tippem szerint bármelyik nemzet jobban megbecsüli majd, mint jelenlegi lakói jelentős hányada.
"Már megbocsáss de azt kell mondanom, hogy innen látszik, hogy soha életedben nem éltél még külföldön."
Már megint egy ember akinek feltételezései nem állják a helyüket - mérhetetlenül mellétrafáltál.
"Bármilyen a saját környezetén kívüli nyelvoktatás, halvány lórugást sem ér 2-3 hónap idegen környezetben eltöltött időhöz képest."
Evvel egyetértek...
"Tapasztalat. Nem beszélve arról, hogy a magyar nyelvoktatás színvonala botrányos. (ősöreg beidegződések az oktatás terén, a gyerekek élő szót csak a magyar anyanyelvű tanártól hallanak és idegen szót meg a tv-ből vagy CD-ről. Ennek semmi köze a valódi nyelvtanuláshoz)"
Pontosítok - TV-ből sem, mert ha léteznek is idegen nyelvű csatornák, sosem nézi senki (vagy csak igen kevesen) őket. Miért nem? Mert lusták olvasni a feliratot - megint ki kell hangsúlyoznom; a hozzáállással van a gond, nem a lehetőségekkel.
Én pl. kimondottan eredeti soundtrack-kel nézem a filmeket - az angol nyelvű filmeket sokszor felírat nélkül, hozzáteszem, sosem jártam angol órákra, mégis boldogulok vele. -
#108 - jobb közbiztonság ... könnyebb készen kapni valamit, mint kiépíteni azt, nem igaz?
- stresszmentesebb munkavégzés ... talán, de addig nem nyilatkozhatsz erről amíg nem vagy részese
- nyelvi fejlődés ... ez ostoba kifogás, helyben is fejlesztheted amennyiben hajlandó vagy rá
- biztosabb nyugdíj ... az még odébb van, nem tudhatod mit hoz a jövő és Portugália meg Írország jövője pl., jelen pillanatban nem túl biztató
"- látókör szélesedése ... legfeljebb "helyi" látókör szélesedése, amellyel nem valószínű, hogy elégedett leszel, amúgy nagy általánosságban nem helyfüggő, bárhol szélesedhet amennyiben hajlandó vagy szélesíteni"
Ja tudod mikor hazajöttem Mo-ra már az első benzinkútnál tudtam, hogy itthon vagyok mikor 40 emberes sornál a kávézóban csak 1 pénztárgép üzemel a 4-ből és 3 pénztáros trécsel mikor egy dolgozik. Ez fel sem tűnt volna ha nem megyek külföldre. asszem ez is szélesített látókör.
"- ház/lakás, autó / kint születő gyermek esetében neki kettős állampolgárság és anyanyelvi szintű idegennyelv ismeret ... ezen érvek előtt meg kell hajolnom - amennyiben hajlandó vagy lecserélni az identitásod (beolvadni), sőt, amint látom a gyerekeid identitását is egy házra, autóra, személyazonossági lapra, nem lehet több szavam - útra készen állsz!"
Ház lakás autó ugyanolyan nehéz az első generációnak mint otthon. Csak itt van lehetőséged előrébbmozdulni ha tehetséges vagy és nem a sógor, koma, jóbarát háromszög határozza meg a karrierépítést. Plusz a középszerű munkákkal is lehet, már létbiztonságot szerezni... ez Mo-ról nem mondható el. És ehhez miért is kéne feladni az identitásodat? vagy a gyerekeidét? a gyerek angolul tanul az iskolába magyarul otthon. Angol lesz mert az a közeg amiben felnő, de legalább lesznek olyan dolgokra lehetőségei amiről otthon csak álmodozhatsz.
"- nyelvi fejlődés ... ez ostoba kifogás, helyben is fejlesztheted amennyiben hajlandó vagy rá"
Már megbocsáss de azt kell mondanom, hogy innen látszik, hogy soha életedben nem éltél még külföldön.
Bármilyen a saját környezetén kívüli nyelvoktatás, halvány lórugást sem ér 2-3 hónap idegen környezetben eltöltött időhöz képest.
Tapasztalat. Nem beszélve arról, hogy a magyar nyelvoktatás színvonala botrányos. (ősöreg beidegződések az oktatás terén, a gyerekek élő szót csak a magyar anyanyelvű tanártól hallanak és idegen szót meg a tv-ből vagy CD-ről. Ennek semmi köze a valódi nyelvtanuláshoz) -
#107 Nekem megvan az okom hogy itt maradjak. -
#106 ...Te pedig menj, vagy maradj, bánom is én - remélem azonban, hogy nem az itt olvasottak alapján döntesz majd, mert akkor régen rossz Neked. -
#105 Igen, el lehet menni annak aki már amúgy is eldöntötte, hogy jobb neki máshol - én nem vagyok miniszterelnök, de még csak államhivatalnok sem, nyugodtan mondhatom.
...De annyit hozzáteszek még, hogy én pontosan a maradás mellett kardoskodom - ha figyelmesen olvasnál és úgy véleményeznél ahelyett, hogy félinformációk alapján szólsz hozzá a témához, akárcsak az emberek 98%-a, nem "beszélnél" hülyeséget. -
#104 Van egy vicc: A pokolban minden üstben más nemzetiségű emberek vannak összezárva. A sátán vasvillával löki vissza azokat akik szökni próbálnak. Egyedül csak abból az üstből nem szökik senki amelyik magyarokkal van színültig tele és pedig azért mert ha valamelyik magyar szökni próbál azt visszahúzzák a többiek. -
#103 Plusz még kifelejtetted hogy a magyar nem tud megszabadulni a belé rögzült félelmétől, vagyis fél a kudarctól, egy vállalkozás ill. kezdeményezés sikertelenségétől. Hozzászoktunk terveink összeomlásához, a segítségnyújtás elmulasztásához. Az állam sokat tett hozzá az elmúlt 20 évben hogy a kisvállalkozást ellehetetlenítse, hogy a kisembertől elvegye a lehetőséget hogy kiugorjon a tömegből és kezdeményezzen, megvalósítsa önmagát. Mondhatnám elnyomásban nőttünk fel és ez a kijelentés hogy "miért vagy még itt" szinte már frusztráló és provokáló. -
#102 Miért vélem felfedezni minden 2magyar" embernél a topikban azt hogy amikor már nincs megfelelő észérvük és nem tudnak mit mondani rögtön jön a "miért vagy még itt?"
Álá fletó!
Tessék el lehet menni!
Az a baj hogy ha az ember ki akar jutni ahhoz is kell egy kis anyagi tőke amit itthon nem egyszerű megszerezni:S -
#101 Trianon legfőképpen az akkor azokon a területeken élő embereknek volt nagyon fájdalmas ütés, nem csak azért, mert hirtelen más nemzethez tartoztak. Egyáltalán nem törődtek olyanokkal, hogy az embereknek rokonai, barátai, családtagjai éppen határon túlon laktak, volt, hogy a gyereket elszakították a családtól, mert mikor elválasztották a várost vagy falut, a gyerek éppen a határ másik oldalán tartózkodott, és évtizedekig nem láthatta őt. Akkor nem volt internet, telefon és olyan sem, hogy átugrom a határon személyit felmutatva a rokonomhoz.
A mai helyzet már fogósabb kérdés. Nagyon sokan harcolnak azért, hogy megőrizzék a magyarságukat, a magyarságot ezeken a területeken, sőt adott esetben revíziót is szeretnének elérni (legalábbis ott ahol a magyarok még mindig többségben vannak). Olyat is olvastam sokszor, főként youtuben, hogy hazaáruló, önfeladó féregnek tekintik azokat, akik nem harcolnak a magyarságért, pl. összeházasodott nemmagyarral, és azon a nyelven is beszél, stb..
Ez ellen viszont harcolnak, növekszik a magyarellenesség (ugye azok a gonosz tótok), szélsőséges akciók (mindkét oldalról), egyre magyarellenesebb intézkedések, stb..
Nagyon sokan inkább elfogadják azt, ami van, élnek nemmagyarként ott normálisan, minthogy a múltat nyalogassák (nekem is van ilyen nem vérszerinti rokonom felvidéken, szlovák férjével, 1 gyerekkel boldogan élnek, férje nem beszél szlovákul, egyébként rendszeresen jönnek nyaralni meg vendégségbe Magyarországra, Balatonra, stb.), és nem kérnek ezekből, többek között a kettős állampolgárságból sem.
Végülis megszavazták a magyar állampolgárság lehetőségét a kinntélő magyaroknak, rögtön jött is a szlovák ellentörvény, hogy nem lehet magyar-szlovákai kettős állampolgár valaki, elveszik a szlovák állapolgárságot inkább (most nem tudom, hogy végülis ez érvényben van-e).
Én úgy gondolom, hogy nem igazán számít az, hogy ki milyen nemzetiségűnek gondolja magát. Engem nem tart vissza a nemzetiségtudatom attól, hogy később akár elhagyjam Magyarországot, bár nagyon hiányoznának az ismerőseim, rokonaim, akik nagy valószínűséggel nem jönnének velem így egységesen. (nekem még az iskola váltás is nehezemre esik :D). Mindenki mondja magát olyan olyan nemzetiségűnek, ahol él, amilyen állampolgársága van.
Mondhatnám úgyis, hogy ne ezzel a hülyeséggel foglalkozzon, hanem inkább tanuljon, szórakozzon, utazzon, szerezzen barátokat, ismerősöket, alapítson családot, és adja tovább a főbb értékeket utódjainak, ismerőseinek, stb.. Ezekkel kell foglalkozni, nem azzal, hogy hú most magyar vagyok, ha szüleim az voltak, de én nem ott éltem. -
Zheka #100 van ennél nagyobb problémánk is.... -
hasiii #99 gondoltam elfér ide: ma van a magyarság gyásznapja ugye...
de milyen gyásznapról beszélünk, amikor pár éve szavazni kellett, hogy kapjanak e a határon túli magyarok állampolgárságot és nemmel szavaztunk??? akkor ne sírjon mindenki h ez gyásznap így meg úgy, nem kell trianonról bezélni többet. vélemény? -
#98 "amennyiben hajlandó vagy lecserélni az identitásod (beolvadni), sőt, amint látom a gyerekeid identitását is egy házra, autóra, személyazonossági lapra, nem lehet több szavam - útra készen állsz!"
Ezzel értek egyet csak. Valahogy nem akarom eladni magamat és ezért maradok. Magyarnak születtem magyar földön és magyarként is fogok meghalni magyar földbe temetve. -
#97 "Eljön az idő, amikor a saját országunkban KISEBBSÉG leszünk!"
Szóval, a nemzetet gondolatban máris eltemetted az "úgyis ez, meg az lesz" égisze alatt.
"De most komolyan... azt hiszed Attila vagy Vazul rokona vagy?"
Az Ő leszármazottjuk is, minden bizonnyal.
"fajtiszta" magyar - mit takar ez tulajdonképpen?
Tényleg azt gondolod, hogy genetikai szinten dől el ez a kérdés? Ismerek én olyan embert aki mind amellett, hogy román az anyanyelve (apja magyar), sokkal inkább mondható magyar nemzetiségűnek a megnyilvánulásai-, és a nemzeti kérdéshez való hozzáállása alapján, mint Te, vagy én.
Amúgy, ha már eldöntötted, hogy jobb lesz Neked máshol, miért vagy még mindig "itt" és főleg itt e tópikban? Nem lehetséges, hogy önmagad akarod meggyőzni mások hasonszőrű véleménye által szemléleted, témához való hozzáállásod helyességéről? -
#96 "- jobb közbiztonság ... könnyebb készen kapni valamit, mint kiépíteni azt, nem igaz?"
A "tudodkik" miatt nálunk ez egyre rosszabb... a rendőrök nem mernek vagy nem akarnak lépni ellenük, "megélhetési" bűnözést emlegetnek. A kiépítést, amit említesz pedig törvényben TILTOTTÁK! (csendőrség)
"- stresszmentesebb munkavégzés ... talán, de addig nem nyilatkozhatsz erről amíg nem vagy részese"
Csak annak alapján mondtam valóban, akik kint vannak/voltak és beszéltem velük. Egy dolog közös volt, mind azt mondta, hogy SOKKAL stresszmentesebb az élet kint, persze nem egy hajón, az orálszex.
"- nyelvi fejlődés ... ez ostoba kifogás, helyben is fejlesztheted amennyiben hajlandó vagy rá"
Na igen, csak kint létkérdés, hogy beszélj, rá vagy kényszerítve, ráadásul ingyen van, arról már nem is beszélve, hogy idehaza méregdrágák a nyelvleckék.
"- biztosabb nyugdíj ... az még odébb van, nem tudhatod mit hoz a jövő és Portugália meg Írország jövője pl., jelen pillanatban nem túl biztató"
Még mindig biztatóbb, mint a MI helyzetünk idehaza! Ha nem tűnt volna fel, elvette a magánnyugdíjpénztáraktól a pénz tetemes részét az állam.
"- látókör szélesedése ... legfeljebb "helyi" látókör szélesedése, amellyel nem valószínű, hogy elégedett leszel, amúgy nagy általánosságban nem helyfüggő, bárhol szélesedhet amennyiben hajlandó vagy szélesíteni"
Nem csak a helyi! Ahogy idehaza se csak egyetlen városban vagy egész éven át nemde? Ráadásul, ha telik rá, könnyebben fedezel fel szomszédos vagy távoli országokat, ezáltal szélesedik a látóköröd.
"- ház/lakás, autó / kint születő gyermek esetében neki kettős állampolgárság és anyanyelvi szintű idegennyelv ismeret ... ezen érvek előtt meg kell hajolnom - amennyiben hajlandó vagy lecserélni az identitásod (beolvadni), sőt, amint látom a gyerekeid identitását is egy házra, autóra, személyazonossági lapra, nem lehet több szavam - útra készen állsz!"
Eljön az idő, amikor a saját országunkban KISEBBSÉG leszünk!
De most komolyan... azt hiszed Attila vagy Vazul rokona vagy?
Kezdjük azzal, hogy a Római birodalom pl. eddig is elért, anno nagyon sok katona, polgár római keveredett a helyiekkel... aztán folytassuk azzal, hogy hány éves is volt a török megszállás?
A határmenti népek pedig a mai napig keverednek. Elég kevés "fajtiszta" magyar élhet már idehaza erre fogadni mernék, csak sajnos nincs ebbe az irányba semmilyen genom project.
Csak érdekesség, hogy a vezetéknevem római eredetű... lehet, hogy véletlen. Az viszont tény, hogy egyik távolabbi felmenőm szlovén, a másik ágról meg "horvát" (szláv).
A topikhoz meg annyit, hogy amerikában baromi kevés valódi amerikai él, hiszen azok valójában az indiánok és nem a betelepült Spanyol, Britt, Portugál, Olasz és Ír emberek.
De mit jelent az egyáltalán, hogy "magyar"? Azt sem tudjuk biztosan honnan jöttünk! Ezer év (meg még egy kevéske) egy nép történetében kevés ám... -
#95 Lássuk csak tételenként:
- jobb közbiztonság ... könnyebb készen kapni valamit, mint kiépíteni azt, nem igaz?
- stresszmentesebb munkavégzés ... talán, de addig nem nyilatkozhatsz erről amíg nem vagy részese
- nyelvi fejlődés ... ez ostoba kifogás, helyben is fejlesztheted amennyiben hajlandó vagy rá
- biztosabb nyugdíj ... az még odébb van, nem tudhatod mit hoz a jövő és Portugália meg Írország jövője pl., jelen pillanatban nem túl biztató
- látókör szélesedése ... legfeljebb "helyi" látókör szélesedése, amellyel nem valószínű, hogy elégedett leszel, amúgy nagy általánosságban nem helyfüggő, bárhol szélesedhet amennyiben hajlandó vagy szélesíteni
- ház/lakás, autó / kint születő gyermek esetében neki kettős állampolgárság és anyanyelvi szintű idegennyelv ismeret ... ezen érvek előtt meg kell hajolnom - amennyiben hajlandó vagy lecserélni az identitásod (beolvadni), sőt, amint látom a gyerekeid identitását is egy házra, autóra, személyazonossági lapra, nem lehet több szavam - útra készen állsz! -
Zheka #94 igy van rengeteg pozitiv hozadéka van.
A gyökereken meg a nemzeti legendákon csak azok merengenek annyit akik nem tudnak mit kezdeni magukkal annyira nincs semmi problémájuk/telve vannak idővel/pénzzel. -
#93 Nem egészen...
Jobb közbiztonság, stresszmentesebb munkavégzés, nyelvi fejlődés, biztosabb nyugdíj, béren kívüli juttatások, látókör szélesedése, ház/lakás, autó, kint születő gyermek esetében neki kettős állampolgárság és anyanyelvi szintű idegennyelv ismeret. -
#92 Istentelen pofonként fog érni adott esetben a felismerés, hogy mind amellett, hogy több pénzed van, ez által többet megengedhetsz magadnak, lényegesen nem változott semmi ...viszont a gyökereid is rohadnak már. -
#91 Igen ezt tudom én is de én inkább az olyan egyszerű földi halandókra gondoltam mint én.
Én spec nem tudtam róla meg a környezetemben élők sem különben nem vettem folna fel hitelt. -
Ari18 #90 Azt, hogy senki nem tudta azt azért nem jelenteném ki. A másik fele meg, hogy benne van a pakliban a "válság" is, nagyon jól tudta minden hiteles, amikor aláírta. Nem is értem, hogy emberek, hogyan mernek 20-30 éveket bevállalni. Azt sem lehet tudni mi lesz 1 év múlva, nemhogy 30. -
Ari18 #89 Sose sírnak? ugyan... Nem egy ismerősöm, csak azért vett fel hitelt, hogy jobb autóval, telefonnal stb. mászkáljon, nem a kényszer vittre rá őket. Gondolkozni kellene nem ész nélkül mindenféle kölcsönt felvenni feleslegesen. És igen, inkább a szüleimmel élek még 5-6 évet, mintsem egy banki lakás/házban éljek és azon agyaljak minden este, hogy miből fizetem ki a következő részletet. -
Micsu #88 várjuk az indiai beszámolód, csak nehogy áram nélkül maradjon azikszboksz :P -
#87 az ember annak vallja magát, aminek érzi...a példában szereplő egyén sanszos, hogy amerikainak vallaná magát..lehet apuci és anyuci magyar, lehet tud magyarul, és sokat meséltek neki MO-ról, de attól még amerikában nő fel, amerikai barátai vannak, amerikai tv-csatornákat néz, amerikai kultúra veszi körül => amerikainak érzi és vallja magát
érdekesebb lenne egy olyan eset, amikor valakinek a szülei pár évente újabb és újabb országba költöznek...ott gyanítom inkább az befolyásolná, hogy a szülei milyen nemzetiségűnek tartják magukat -
#86 Nem értek egyet,régebben sokkal szegényebb körülmények között neveltek fel az emberek 5-6 gyereket mint a legtöbb akit manapság "szegénynek" hívunk és erre hivatkozva nem akar utódot. -
kissssss #85 -
#84 Így van... sajnos :-((( -
#83 Oké cirka 3 milla nyugdíjas de hol a dolgozó nép??? Hol vannak az utódok??? A probléma a munkanélküliséggel van és hogy a magyar gdp-t nem tudjuk növelni mert szar az ország gazdasági struktúrája ugyi mindent eladtunk és minden termeléssel felhagytunk, továbbá a magyar társadalom elöregedett mivel az utóbbi 20 év nem nagyon tette lehetővé a bővelkedő családalapítást ahol érts egy családnál minimum 2-3 gyereket. -
#82 Ingyenélők... kikre gondolsz?
Csak finoman jelzem, hogy közel 3.000.000 nyugdíjas van idehaza!
A helyzet gyak. megoldhatatlan! -
#81 Jó okés, igazad van de akkor ne is etessük az ingyen élőket akik lassan nem csupán kisebbségben hanem többségben lesznek. A lopós államot is le kell cserélni, létre kell hozni egy nemzeti országgyűlést. Jó pár évig szarul fogunk élni de utána ki lehet lábalni és újra lenne a magyarnak pénze... akkor újra lehet lakásban otthonban gondolkodni gyerek nevelésben is akár... -
#80 Te pedig ne akard, hogy még több hitelt vegyenek fel a magyarok...
Párom is nehezen viseli "anyóst", de egyelőre ez van. -
#79 A feleségem azért rohant el tőlem mert nem bírta elviselni a szüleimet... :D Azért egy saját otthon kijár mindenkinek. Kérlek ne akard hogy vissza fejlődjünk a 100 évvel ezelőtti színvonalra... -
#78 Igen, mea culpa, hogy ilyen a mentalitásom, hogy szeretnék egy szép életet, egy emlékezetes gyerekkort adni a gyermekemnek... erre jelenleg nincs lehetőségünk.
A párom hiába foglalkozik autista gyermekekkel a közalkalmazotti bértábla szerint kapja a fizuját, ami a LOL és a WTF? között van színvonalban. Az én helyzetem se rózsás, a raklap végzettségemmel kitörölhetem a hátsóm, ha ilyen a gazdasági helyzet, hogy a körbetartozások miatt, a hó eleji fizuból, másik hó eleji lesz!
Évek óta min. 9 órát dolgozom/nap és szart sem ér, nem tudunk kitörni... kimatekoztam a hitelt az meg sci-fi kategória.
Alig várom, hogy induljunk már elfelé...
Ami meg bicskanyitogató, hogy a HETI 5 nap, 6 órában (hétvégén nem!) dolgozó hölgy ismerősöm TAKARÍTÁSBÓL pontosan 2x annyit keres kint, mint én itthon. -
#77 "Maradjon az ember 30-40 éves koráig a szüleinél?"
INKÁBB, mint, hogy álmatlan éjszakáid legyenek évtizedeken keresztül a BANK LAKÁSÁBAN! ^^
"lakjunk egy szarkupacon tízen húszan mint a sárgák"
Túlzol... idehaza, a magyarokra egyáltalán nem jellemző ez a ci... ci... cica, cickány mentalitás. Max 2 gyerek, de egyre jellemzőbb az egy vagy az egy sem.
Nem igaz, hogy nem lehet a szülőkkel élni, tessék lejjebb adni a luxusból és menni fog! Megvan az előnye és a hátránya is a szülői háttérnek.
"Egy házban apa anya nagyanya nagyapa dédapa testvérek az ő párjuk az ő"
Egy nagy házban ez abs. ideális! Van a gyermekek előtt egy NORMÁLIS családmodell! Vannak nagyszülők, akik a több évtizedes tapasztalatokkal, ne adja ég HAGYOMÁNYOKKAL okosítják az ifjakat és ami a lényeg, hogy egy ilyen családban felnövekvő gyermek sokkal jobban megtanulja tolerálni a másikat, alkalmazkodóbb, jó eséllyel kevésbé önző és még talán hagyománytisztelő is.
"rohadjon ki a férgünk pusztuljon ki a magyar"
Akár tetszik, akár nem ez fog történni... volt már pár nép amely eltűnt a történelem süllyesztőjében. Gyengék vagyunk, ostoba, tolvaj politikusokkal és NULLA az összetartás köztünk. -
#76 "NEM MERÜNK a párommal 1 gyerekben sem gondolkodni, nem hogy kettőben! A gumi olcsóbb, tessék legközelebb használni!"
Nem baj te helyetted is majd szaporodnak a cigányok... míg a te írmagod is szépen kihal addig ők fényes népszaporulat elé néznek...
Ilyen mentalitással pár év és tényleg kihal e nemzet...